9 филмa и сериалa, подобни на "Краят на ши*бния свят" - Първа част 4

04.04.2018, 09:00

От "Хедърс" до "Истинска романтикa", те ще ви накарат да погледнете по друг начин на убийството

   
 
9 филмa и сериалa, подобни на "Краят на ши*бния свят" - Първа част

Когато "Краят на ши*ания свят" за първи път излезе по "Канал 4" на Netflix през януари, сякаш през нощта това беше единственото нещо, за което можеше да се говори. Има смисъл, след като сериалът е основан на истински списък с хилядолетни интереси, с невероятни герои, екзистенциална тинейджърска агресия и воля - има нещо по-различно от интриги и незаконни действия. Сериалът е като Bonnie & Clyde от 21-ви век с допир на ,,Американски психар'' и изобилие от стил, който ще оцените. За тези, които все още не са имали шанса да гледат сериала, може би ще го направят след тази статия.

Тук сме ви подраби списък с 9 филма и сериали, които носят духа на ,,Краят на ши*ания свят'' Вижте ги.

,,Хедърс''

 Тази класика на 80-те години е олицетворение на черната комедия. Гимназията, която е неблагоприятно място за новата ученичка е с основата на сюжетната линия.Филмът съдържа елементите убийството и зашеметяващ език, които е добре да видите.

,,Бог да благослови Америка''

Това е друга черна комедия, която напълно съчетава всичко, на което Америка държи много, но най-вече абсолютният абсурд на политическата система, PC култура и телевизионна реалност. Сценарист и режисьор е Bobcat Goldthwait. В центъра на филма е застрахователен агент, разочаровани от живота си, който има мозъчен тумор Най-изненадващото нещо за този филм? Всъщност има наистина щастлив край, макар и невероятно кървав.

,,Скот Пилигрим срещу светa''

Има една добра причина ,, Скот Пилигрим срещу светa’ да се епревърнал в филм. Точно както ,,Краят на ши*ания свят’’ , този филм е адаптиран по комикс, но за разлика от серията Канал 4 той запазва естетиката и устройствата на този литературен жанр, като същевременно добавя елемент от видеоигрите, който движи целия сюжет напред. Скот Пилгрим (Майкъл Кера) се влюбва в Рамона (Мери Елизабет Уинстед), но не осъзнава, че спечелването на любовта й означава и борба с армията от зли бивши гаджета един по един.

,,Истинска романтика''

,,Истинска романтика’’ в същината си е шаблонът, от който се ражда ,,Краят на ши*ания свят’’ . Филмът със сценарий, написан от Куентин Тарантино, съвсем тъмно, насилствено и безмилостно, проследява моменти от живота на млада проститутка на име Алабама (Патриша Аркет) и фанатика Елвис Кларънс (Кристиан Слейтър) с куфар, пълен с откраднат кокаин от сводника на Алабама, който също така са убили. Така че, не би трябвало да е изненада, когато тези любовницимго докараха до едине чак толкова романтичен край.

Следва продължение...

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ