Как да даваш тост

20.08.2018, 17:00

Няколко насочващи съвета

   
 
Как да даваш тост

Тостът е основна форма на човешко изразяване, която може да се използва, за да се предаде почти всяка емоция. Те могат да бъдат сантиментални, цинични, лирични, комични, предизвикателни, дълги, кратки - дори само от една дума.

Даването на тост е замираща традиция, но ако държите да остане жива, ще трябва да се подготвите. 

Разбира се, тостът може да е въпрос на импровизация. Въпреки това съществуват няколко въпроса, които трябва да вземете предвид, преди да вдигнете наздравица.

В името на кого или на какво ще вдигнете тост?

Каква е причината за наздравицата?

На какъв тип събитие присъствате?

Кой присъства на събитието?

Image result for people giving toasts gif

След като сте уточнили тези въпроси, опитайте се да подготвите речта си, така че да не надвишава 60 секунди. Някои събития (сватби или юбилеи), разбира се, позволяват и малко по-разточително говорене, но отново трябва да внимавате да не надвишите няколко минути. Съществува опасност да отегчите тълпата, а и да изглежда сякаш се опитвате да станете център на събитието. 

Разчитайте по-скоро на искреност, отколкото на хумор. Хуморът е изключително пипкав подход, който може да не се оцени от всички. Най-вече по време на сватбите присъстват хора от всякакви възрастови групи, с различни кариери и житейски опит, и от различни социални среди.

Image result for people giving toasts gif

Хуморът може да проработи, ако сте от по-компактна група, може би пълна с другари мъже. Тогава може да засегнете по хумористичен начин някои теми, например бивши гаджета и прочие.

Важно социално умение е да не вдигате тост преди домакина. Също така избягвайте опити за привличане на внимание, които повече приличат на опити за прочистване на гърло. В повечето случаи "може ли за вниманието ви" е напълно достатъчно.

Когато завършвате вдигнатата от вас наздравица, подсигурете се, че всички ще разберат това. За целта може да кажете по едно "Наздраве!".

Image result for people giving toasts gif

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ