Уникален пъзел без начало и край

02.12.2016, 12:00

Един чудесен коледен подарък

   
 
Уникален пъзел без начало и край

Всеки, който някога в живота си е редил пъзел, знае, че най-лесният начин е да се започне от краищата и да се работи към центъра. Е, дизайнерското студио Nervous System е създало пъзел, който не се реди така, просто защото няма начало или край.

1815793

"The Infinite Galaxy Puzzle" ("Безкрайният галактически пъзел") представлява снимка на Млечния път и отделните му плочки могат да се подредят по хиляди различни начина. Базиран е на Бутилката на Клайн - обект от математиката, който може да съществува само в четириизмерно пространство и има идентична вътрешна и външна страна.

Така всички плочки на пъзела могат да се сложат от едната в другата му страна, просто като се завъртят. Самата снимка на Млечния път е непрекъсната, т.е. не можете да я видите цялата на един път. За да видите всичко, трябва да продължавате да редите в една и съща посока. 

1815789

В комплекта има 133 лазерно изрязани дървени плочки, включително 3 специални - космонавт, сателит и совалка. Цената на "The Infinite Galaxy Puzzle" е 100 долара и той може да бъде поръчан на официалния му сайт.

1815791

1815792

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ