Менструация имат и момчетата: новата победа на транссексуалните във Великобритания

18.12.2018, 13:00

То вече даже не е смешно

   
 
Менструация имат и момчетата: новата победа на транссексуалните във Великобритания

За да не стават грешки, предполагаме, че знаеш, но за такава нелепа новина очевидно трябват точни описания и аргументи. Според речника:

"Менструацията – външният израз на менструалния цикъл у жената. Под менструация се разбира настъпващото след смъртта на яйцеклеткатаизхвърляне на подготвения предварително за леговище на очакваната оплодена яйцеклетка, но неизползван за тази цел функционален слой на ендометриума, протичащо с кръвотечение. Следователно кръвотечения от матката, при които липсват тези физиологични и анатомични предпоставки, не са истински менструационни кръвотечения. Менструацията се повтаря от пубертетадо менопаузата периодично, средно през 28 дни. Най-късият нормален интервал е 21 дни, а най-дългият – 35 дни. Вън от тези предели менструацията се счита за ненормална по отношение на честота на появата ѝ. Различната дължина на менструалния интервал при отделните жени се обяснява с наследствените и индивидуалните особености на жената."

"Гостите от Червен бряг" са само и единствено присъщи на бозайниците от женски пол (не всички, разбира се). Освен по тази очевидна полова разлика мъжете и жените се различават още по мускулатура, тестиси и функционални млечни жлези. За жалост пластичната хирургия вече ни вкарва в страшни филми.

И така! За щастие все още съкровенното и природно право да раждат и да се възпроизвеждат естествено е у жената и от там както стана ясно – менструацията (яйцеклетката, умирането, матката – прочети си текста горе). Борците за правата на транссексуалните обаче не са съгласни с този така позорен природен феномен. По тяхно мнение, ако жената е решила да се нарече мъж, тя трябва да бъде – дори, ако има матка, която веднъж в месеца изхвърля мъртви яйцеклетки.

Това не е най-безумното: активистите искат да въведат това разбиране още в началните училища във Великобритания. Те искат училищата да обясняват на децата, че менструацията е присъща за всички полове.

Препоръките се отнасят както до техническите аспекти, така и до предоставянето на хигиенни продукти както за мъжки, така и за женски тоалетни. Сега се говори за менструация, тъй като "това се случва с момичета, жени и други" (цитирано от документа).

Консерваторът Дейвид Дейвис нарече това безумие и подчерта, че "достатъчно трудно се обяснява вече половата идентичност и наличието на менструация на децата, какво остава да им говорим и че мъжете имат такава".

Какво е твоето мнение?!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ