Вижда ли се най-сетне краят на слабата спортна форма на Гришо през 2019-та?

22.05.2019, 17:40

Какво предстои за Григор Димитров

   
 
Вижда ли се най-сетне краят на слабата спортна форма на Гришо през 2019-та?

Макар и никога да не сме имали особени традиции в мъжкия тенис, то през последсните няколко години всички българи имаме сериозна повод за радост в лицето на Григор Димитров. Хасковлията не само се превърна в най-успешния наш тенисист за нула време, но и също така успя да се нареди сред топ играчите в световен мащаб към днешна дата. И въпреки, че Гришо все още не е вкусвал победата в някой от четирите турнири от големия шлем, той ниже да се похвали, че е печелил най-престижния АТП турнир.

Това разбира се стана в края на 2017-та година, когато нашенецът победи Давид Гофен във финалния сблъсък на заключителния АТП турнир за годината в Лондон. Естествено, Димитров имаше попътен вятър по време на този турнир от гледна точка на благоприятната за него програма, която му позволи да подмине фаворитите Федерер и Надал. Това обаче по никакъв начин не умаловажава неговото постижение, което тогава го изстреля до номер 3 в световната ранглиста при мъжете.

И все пак вече мина не малко време от този паметен за Гришо, а и българския тенис, като цяло момент. Логично, очакванията към нашенеца през последвалия сезон след това забележително постижения бяха огромни, но той отпрати една доста посредствена 2018-та за неговите стандарти. Въпреки това, той все пак записа един финал за въпросната календарна година, което е наистина прилично постижение. Но истинския спад в неговата игра за изненада на всички дойде именно през 2019-та.

Това определено е изненада, защото преди началото на настоящия сезон Гришо изглеждаше по-мотивиран от всякога да запише нов славен сезон в кариерата си. За жалост обаче към момента това не се случва, като постоянните слухове и полемики около личния му живот, които излизат в жълтите медии надали помагат. Естествено, това не е случайно, особено имайки предвид статута на плейбой, който Гришо си извоюва най-вече от връзката си с Мария Шарапова, която пък наскоро отказа участие в турнира в Рим поради контузия, въпреки конкретните тенис залагания.

Авантюрата на нашенеца с рускинята обаче отдавна е в миналото, като без значение дали в момента той все още е с Никол Шерцингер или не, неговото представяне на корта е повече от незадоволително. Макар и Димитров да достигна до четвъртфинал още на първия турнир за годината, по този начин давайки сериозни надежди за неговото завръщане към познатата форма, последвалите резултати показват друго. От въпросния турнир в Брисбейн, Гришо има само 3 осминафинала от общо 5 изиграни турнира, което обяснява и класирането му при мъжете към началото на месец Май.

Така, след като отпадна от квалификант още в първия кръг на АТП турнира в Мадрид, хасковлията се намира на 46-то място в световната ранглиста. Това крайно негативно "постижение" на българина е нечувано за него от години насам, като през последните 3-4 години сме свикнали да го виждаме неизменно в топ 20. Сега обаче нещата определено не изглеждат розови и освен помощта на Андре Агаси, на нашето момче ще му трябва огромна мотивация и желание за излизане от кризата.

Дали обаче срамното отпадане на Гришо в първия кръг от АТП Мадрид няма да е повратния момент за него през този сезон? Дали именно този неуспех ще преобърне представянето му на 180 градуса, което най-после ще сложи край на кризата му на корта? Предстои да разберем, но на всички нас ни остава да се надяваме хасковлията да прекъсне серията си от слаби игри колкото се може по-скоро.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ