Виж най-накрая уникалния Mercedes Project One в движение!

23.04.2018, 14:00

Кога ще дойде фазата за серийно производство?

   
 
Виж най-накрая уникалния Mercedes Project One в движение!

Mercedes Project One беше анонсиран миналата година, но така и не го видяхме в движение. До сега. Появи се видео на суперавтомобила, който се джижи с пешеходна скорост. Mercedes показа Project One на конкурса за елегантност на Амелия Айлънд във Флорида.

Все пак няма да ти стане ясно за технически характеристики на колата но пък може да се полюбуваш на формите. 

Project One все още е със статут на прототип и няма разрешение за движение по обществени пътищата. Проектът все още не е достигнал фазата на серийното производство.

Всъщност целта на Mercedes Project One е да се превърне в най-бързият автомобил на Северната дъга на "Нюрбургринг" и дори да подбри рекорда на Щефан Белоф от 1983 година.

Припоняме ти, че в Mercedes Project Onе има технологии от F1 и предлага интересни решения, които не са използвани в автомобилния свят до момента. Основнато от тях е увеличаване на мощността бензиновия V6 двигател, който е част от хибридния агрегат. Моторът е зает от болида Mercedes-AMG W06 Hybrid, който участва в световния шампионат на Формула 1 преди 2 години.

Двигателят е с мощност 730 к.с. се развърта до 11 000 об/мин. Компресорът е електрически, като той и изпускателната система за свързани с електромотор, даващ 122 к.с. Това позволява невероятно бърза реакция а педала на газта. Има и още два електрически двигателя – по един на всяка колела, като тяхната мощност е по 163 к.с.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ