YouTube ще пуска реклами, докато видеоклиповете са на пауза?

29.04.2024, 10:14

Какво ли ще прецакат още?

   
 
YouTube ще пуска реклами, докато видеоклиповете са на пауза?
Източник: Canva

YouTube тества реклами, които се възпроизвеждат, докато потребителите не гледат видеоклипове, каза изпълнителен директор.

За първи път съобщено от Android Authority, скорошно изявление на Google относно печалбите включва похвала за пилотна програма за показване на реклами на потребителите, когато поставят на пауза видеоклипове в телевизионното приложение на YouTube. Компанията досега е експериментирала само с пауза на реклами в телевизионното приложение, но очевидният ѝ успех е причина за безпокойство относно бъдещото включване в мобилните или настолните версии на YouTube.

През Q1 видяхме силен интерес към въвеждането на пилотен проект за пауза на реклами на свързани телевизори, нов рекламен формат без прекъсване, който се появява, когато потребителите поставят на пауза своето органично съдържание.
Той допълва, че поставените на пауза реклами на YouTube "стигат до силни резултати за повишаване на марката" и "налагат премиум цени от рекламодателите".

Шиндлер не споменава дали рекламите на пауза ще се разпространят до повече потребители на YouTube или тези нежелани реклами ще намерят пътя си към по-малки екрани като телефони и настолни компютри.

Видео платформата се бори с рекламните блокери през последната година. Този ход изглежда помага на крайния резултат на Google, тъй като компанията заявява, че приходите от реклами в YouTube са се увеличили с 21% спрямо същия период на миналата година.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ