Boeing ще представи летящи коли в Азия до 2030 г.?

22.04.2024, 10:36

Първо да си оправят самолетите...

   
 
Boeing ще представи летящи коли в Азия до 2030 г.?
Източник: Canva

Boeing, американският производител на самолети, си е поставил за цел да въведе летящи коли в Азия до 2030 г. Този ход има за цел да отговори на нарастващото търсене на бързо и ефективно пътуване в пренаселените градове в региона. Главният технологичен директор на компанията Тод Ситрон.

Boeing работи върху електрически превозни средства с вертикално излитане и кацане. Тези самолети ще разполагат с автономна технология, рядка характеристика сред eVTOL. Първоначално Boeing планира да осигури сертифициране в САЩ, преди да разшири обхвата си на азиатските пазари. Спецификата на азиатската бизнес стратегия на Boeing, като например продажба на eVTOL на доставчици на транспортни услуги или управление на самите услуги, все още предстои да бъдат определени.

Япония е сред страните, които Boeing обмисля за първоначалното си пускане в Азия. В момента японски стартъп и германска компания имат планове да управляват въздушни таксиметрови услуги по време на Световното изложение в Осака през 2025 г.

Boeing отвори база за научноизследователска и развойна дейност в Нагоя на 18 април. За първи път установи научноизследователска и развойна дейност в Япония през 2022 г., но досега наемаше пространство от други компании. Новата база в Нагоя е седмото съоръжение за научноизследователска и развойна дейност на компанията извън САЩ, след места в Австралия, Южна Корея и Индия.

Компанията ще използва базата в Нагоя за разработване на цифрови инструменти за проектиране и производство на самолети, устойчиво авиационно гориво и водородни горивни клетки. Той също така ще изследва композитни материали, използвани в корпусите на самолети - включително технология за рециклиране и методи за увеличаване на производствения капацитет и фабрични роботи.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ