AI превръща снимки в 3D образи

09.07.2018, 18:00

Методът разработва собствен набор от параметри за определяне на правилния отговор

   
 
AI превръща снимки в 3D образи

Забелязали ли сте, че понякога е трудно да разпознаете някого, ако сте го виждал само на снимка? Причаната за това е, че гледането на неподвижно изображение е много по-различно от гледането на жив човек. Реално, човек просто изглежда напълно различен от различните ъгли.

Оказва се, че и компютрите се борят с подобни проблеми. За тях проблемът е в осветяване и странните детайли на човешкото лице. По скалата от Анджелина Джоли до Дани Трехо, хората имат огромно разнообразие от лица. И колкото по-сложно е лицето, толкова по-трудно е за компютрите да разбере как точно всичко се вписва заедно, така че да си представят триизмерния образ. Оказва се обаче, че нов изкуствен интелект е намерил начин да разреши този проблем. 

Новият метод е разработен от изследователи в Нотингамския университет и от университета Кингстън. Системата използва дълбоко учене, при което машината разработва собствен набор от параметри за определяне на правилния отговор, като се храни с поредица от данни. Вие също може да го използвате тук.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ