5 начина да усилиш сигнала Wi-Fi!

24.04.2017, 11:15

Спасяваме ти живота

   
 
5 начина да усилиш сигнала Wi-Fi!

Ако трябва да вярваме на статистиката средностатистическият българин живее в 6 стаи с джакузи и басейн. Не е странно, че Wi-Fi сигналът не достига навсякъде. Между другото, гарсониерата в Младост не е по-малка беда. Та, по темата.

Wi-Fi мрежата е неудобна по две причини. Първата: слаб и нестабилен сигнал. Втората: ниска скорост. И едното и другото се решава лесно, дори да си абсолютно неграмотен що се отнася до съвременната техника. От нашата статия ще си оправиш проблема, а ако не успееш купи каса бира на някой приятел – IT.

1. Най-важното! Убеди се, че в центъра на цялата система имаш хубав и съвременен рутер. Ключова дума – съвременен. Работата е там, че комуникационното оборудване се развива с темповете на цялата IT-индустрия. Иначе казано, ако имаш рутер на 5 години – просто не става. Например не много отдавна се считаше за нормален домашен нет 50—60 Mbps, а днес масово се предлагат над 300 Mbps.

2. В своите лични дневници капитан Очевидност, лично е записал, че стените се явяват проблем за сигнала. Също така всяка преграда, която съдържа метал в себе си – най често това са огледала и аквариуми. Иначе казано: мястото на рутера е в центъра на стаята и не трябва да е поставен на земята.

1899639

3. Антена. Повишава значително сигнала, но не ти препоръчваме да си я правиш сам. Купи си хубава от магазина, не са толкова скъпи.

4. Ако все пак имаш проблем те съветваме да направиш още едно място, което да излъчва сигнал. Казва се рипитър / усилвател за wi-fi рутери и струва, колкото един евтин рутер.

5. Най-често проблема не идва от рутера, стените и бла-бла, а от самото устройство. Запиши си веднъж за винаги две неща. Първото: ако имаш силен настолен компютър, който използваш за игри – най-добре е да бъде директно пуснат в мрежата. Ако решаваш да си купуваш рутери и прочие – не пести и избирай големи устройства.

1899638

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ