Затворнически оръжия от най-обикновени предмети

21.01.2016, 11:02

Креативни дори и зад решетките

   
 
Затворнически оръжия от най-обикновени предмети

На всички ни е ясно, че да си в затвора е скапана история. Уви, хората са изроди и всеки ден много от тях попадат зад решетките, защото са направили нещо ужасно или просто са решили, че са недосегаеми тарикати.

Чели сме какви ли не затворнически истории за насилие, търговия и, разбира се, майсторене на странни оръжия от подръчни материали. Е, сега няма да ви разказваме измислици, а ще ви покажем няколко истински импровизирани оръжия, иззети от различни килии в различни затвори.

Пушка

1632739

Иззета от немски затвор и сътворена от метални лайсни от леглото, барут от кибритени клечки, батерии и счупена електрическа крушка. На 21 май 1984 г. двама го използват, за да вземат охраната за заложник, да разбият бронирано стъкло, да избягат от затвора и да откраднат кола.

Арбалет

1632734

Самотен канадски затворник създава едно от най-креативните и сложни затворнически оръжия, които историята познава. Той си прави арбалет от 10 четки за зъби, запалка, химикалка, закачалка, метални щипки, различни електрически компоненти, чифт жълти гумени ръкавици, салфетки, струна и няколко отвертки.

Стрелите са изработени от компресирана тоалетна хартия и алуминиево фолио. Арбалетът стреля на 12 м. разстояние. Оръжието никога не е използвано, но е конфискувано и е изложено за информация на хората извън затвора.

Бомба

1632732

Убиецът Питър Сондърс си прави бомба, докато лежи в изключително добре охранявания затвор в Стейтвил. За изработката използва батерия, електрически жички, барут от кибритени клечки и други джунджурийки. Опакова я добре и я изпраща на федералния съдия Бланш Манинг. Естествено, пратката е открита и обезвредена, много преди да стигне до съдията.

Камшик с бръснарски ножчета

1632737

Направен от обикновена дървена летва, връзка за обувка и вкарани нелегално в затвора бръснарски ножчета. Този ужасяващ камшик е иззет от затворник от Хамбург през 90-те години. Хубавото е, че никога не е използван.

Пистолет

1632736

Майсторенето на пистолети е стара затворническа традиция. Но рядко се виждат артистични изделия като този, изработен от боядисан и залепен картон. Не е използван, но дори и да е бил, няма шанс да е работил наистина.

Нунджако

1632741

Лоренцо Поланд, излежаващ присъда в затвора "Сейнт Луис", се преборва с десетина души от охраната и успява да избяга, благодарение на своето нунджако, което създава от крака на стол и парче чаршаф. Той чупи прозорец, промъква през изработена от него ниша за бягство и преминава две телени огради, докато размята оръжието си. По-късно пак го хващат, но всички го помнят.

Бокс

1632735

Открит в немски затвор през 1993 г. Това е бокс, изработен от открадната пила. Дръжката е от части от леглото.

Картечница

1632743

Прилича на истинска, но е съвсем фалшива. Изработена е от дървени летви, гумички и много черен изолирбанд.

Изваждачка за очи

1632733

В затвора "Синг Синг" в Ню Йорк си имат музей, посветен на историята на близо 200-годишната институция. Сред експонатите има много оръжия, но най-забележителното е изваждачка за очи от счупена пластмасова вилица.

Кама

1632738

Но не Христо Стоичков. Само за няколко часа затворник от Охайо успява да си изработи впечатляваща кама от тоалетна хартия, която първо е намокрена, а след това е добре пресована. Не успява да я използва, но оръжието, което е изработил, е изключително остро. А и след това лесно може да се отърве от него, като просто го пусне в тоалетната.

Режещ гребен

1632742

Вземете обикновен пластмасов гребен, леко подрежете средните зъби и на тяхно място сложете бръснарски ножчета. Затегнете добре с ластичета и сте готови с опасното си оръжие. То е иззето от затворник в Ню Джърси.

Кръст с шпага

1632729

За известно време на затворниците им е било позволявано да си правят дървени кръстове в затворническите работилници. Това се променя, когато през 1994 г. в немски затвор откриват кръст, който всъщност е шпага.

Ръкавица с шипове

1632740

Изглежда съвсем обикновена, но всъщност са две ръкавици, между които има сложени шипове. При шамар или удар шиповете пробиват горния слой и може да нанесат сериозни поражения на ударения.

Нож

1632731

25 страници от National Geographic трябва добре да се намокрят, да се навият много нагъсто и после да се изсушат със сол. Резултатът: нож, изработен от хартия.

Нож 2

1632730

Защо обикновено прозорците в затворите нямат стъкла? Защото само едно парче веднага се превръща в опасен нож. Случаите са много.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ