Учените намериха връзка между количеството партньори и вероятността да се разведеш

25.06.2019, 09:00

Количеството партньори преди брака, разбира се!

   
 
Учените намериха връзка между количеството партньори и вероятността да се разведеш

Като изключим това, че девствеността вече не е необходима зестра, която жената трябва да осигури, както е било преди 100 години, всички мъже искат да си мислят, че никой не е докосвал жена им преди тях.

Всички обичат да мислят така и да четкат суетата си. В крайна сметка е нужна вярата, че такава жена няма да флиртува с нашите приятели и може да бъде оставена сама без страх от водопроводчика.

Учените решиха да проверят нагледно ситуацията. Проучванията, проведени в Университета на Юта (САЩ), показват, че наистина съществува връзка между броя на сексуалните партньори на една жена преди брака и вероятността от развод. Напук на цялата ситуация се оказва, че най-сериозен риск има при жените, които са имали само един партньор преди брака.

Никълъс Волфингер, професор в Университета на Юта и професор в Университетския департамент по социология, изследва 10 000 жени и прави диаграма, където ос X е броят на партньорите, а ос Y е броят на разводите.

Ето какво се оказа:

1 партньор - 30%

2 партньора - 14%

3 партньора - 11%

4-5 партньора - 18%

6-9 партньора - 14%

От 10 партньора и над 18%

За съжаление учените не дават обяснение на този феномен, но очевидно има връзка с това, че жените, които не са си походили рано или късно им се иска. Ако ти каже "Ти си ми втория" не значи, че са добри новини.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ