Спукана тръба повреди ръкописи на Стивън Кинг

22.03.2018, 14:00

Книжарницата на Джералд Уинтърс в Бангор, Мейн, е специализирана в редки издания

   
 
Спукана тръба повреди ръкописи на Стивън Кинг

Джералд Уинтърс има интерес към книгите на Стивън Кинг. В продължение на две десетилетия той събира работата на автора, съсредоточавайки се върху редките издания. Той имал японски преводи и действия въз основа на характера на Кинг в сериала The Simpsons ,съобщава Дейли Нюз в вБангор . Той дори имал няколко от първоначалните ръкописи на автора.

Преди малко повече от година Уинтърс се премества в Бангор, Мейн, родния град Кинг, за да отвори рядка книжарница с тези произведения. Той продал и публикации от други автори на фентази- Дж. Р. Толкин, Джордж Р. Мартин - но Кинг е неговата специалност.

Тази седмица спукана тръба унищожи десетки хиляди долари от тези редки книги, включително някои от оригиналните ръкописи на Кинг.

2041984

Тръба на главната улица в Бангор наводни няколко от магазините в блока. Уинтърс е преместил част от инвентара си в мазето, за да пренареди магазина. Когато водата се излива от спукана тръба, Уинтърс губи около 2000 книги, каза той пред Bangor Daily News.

Магазинът е застрахован, но е трудно да се компенсира този вид загуба. Уинтърс се опитва да възстанови колкото се може повече парчета от Стивън Кинг и Толкин", пише той във Facebook . Той е успял да си възвърне няколко оригинални ръкописа, които според него са били изгубени и все още се опитва да спаси това, което може.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ