Парижани се опълчиха срещу уличните писоари!

17.08.2018, 10:00

Хигиена срещу традиция в центъра на Европа

   
 
Парижани се опълчиха срещу уличните писоари!

Ако някога си бил в Париж или някой по-голям френски град няма как да не ти направи впечатление множеството петна от урина, които остават по сградите след петък вечер, дори в самия център. За този феномен отговорност поемат самите французи, обикновено стабилно пияни в чест на края на работната седмица.

Общината на Париж реши с финес да се справи с този проблем и сложи писоари на повечето улици. Това решение изглежда съвременно, хигиенично и не подронва местните традиции да се пикае по улицата.

Само където парижаните се оказаха обидени и недоволни от това решение. Мигновено започва да се събира подписка, за да се разкарат тези "срамотии" от улиците.

2087560

Първо: (разбира се) писоарите бяха обвинение в сексизъм. Второ: явно да пикаеш по улицата не е срамно, но ако има писоар на нея това психологически се превръща в "срамотия". И Трето: все още сред гражданите има противници на изхождането в центъра, а поставянето на писоар практически разрешавало физическата дейност.

След това причините са обичайните: ниска хигиена, ще видят децата, ексхибиционисти.

Общо взето французите искат да пикаят по ъглите в центъра, но ако може всички да се правят, че това не се случва ще е най-приятно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ