Най-опасните групировки

21.05.2018, 14:00

Те не са в определен ред, защото очевидно всички са ужасни

   
 
Най-опасните групировки

MS-13 /Mara Salvatrucha/

Транснационална престъпна организация, основана през 80-е години на миналия век в Лос Анджелис, Калифорния от имигранти от Ел Салвадор. Днес MS-13 носи славата на една от най-бруталните банди в Северна и Южна Америка. Не само че представителите на MS-13 са силно ангажирани с трафика на хора, оръжия и наркотици, но и са популярни с бруталните си методи на изнудване и убийства. Те не се страхуват да нанасят удари върху федерални агeнти или дори да затрият цял автобус с деца. С над 70 000 членове, поне 10 000 от които са в Съединените щати, MS-13 имат и партньорство с Лос Зетас, които задължават членовете на групировката да преминават през военно обучение.

2060943

Los Zetas

Лос Зетас се сформира някъде през 90-е покрай бивши членове от елитна военна сила, част от мексиканската армия. Правителството на Съединените щати признава Лос Зетас за "най-технологичния, усъвършенстван и опасен картел, действащ в Мексико". Бандата се занимава с убийства, изнудване, отвличане, нефт и класиката – търговия с наркотици. Методите им наподобяват тези на MS-13 по безкрупулност. През август 2011 г. те запалват казино в Монтерей, избивайки 52 невинни човека.

2060942

Bloods и Crips

Въпреки популярността си покрай дозина съвременни гангстерски филми и стотици рап песни, активността на тези две банди изглежда като детска игра в сравнение с останалите предложения в списъка. Те не обезглавяват жертвите си и не пият кръвта им, но все пак притежават висока престъпна дейност в Съединените щати. Бандите са интегрална част от множество американски квартали, което прави последиците от техните действия много по-непосредствени и всекидневни за хората. 

2060939

14k Triad

Триадите са организирана престъпна група, която се заформя през 1949 г. в Китай, но днес е разпиляла престъпните си семена по целия свят. Подобно на италианско-американските банди, които гледаме по телевизията и във филмите, Триадите имат пръст в почти всеки близък до ума престъпен отрасъл: незаконен хазарт, трафик на хора, трафик на наркотици, фалшифициране на пари, трафик на оръжия, проституция, отвличане, пране на пари, акумулиране на заеми, трафик на автомобили, изнудване, грабежи и безмилостни убийства.

2060940

Мунгики

"Мункики" буквално се превежда като "множество", което напълно подхожда на тази организация. Членовете й нямат точна бройка: смята се, че са между 100,000 и няколко милиона. Причината за липсата на точна статистика е, че Мунгики функционират като таен култ, който освен че тероризира Кения с насилствени изнудвания, политически вмешателства, контролиране на обществения транспорт, отвличания и прочие, те също така се занимават и с вуду практики.

2060937

Арийското братство

Арийското братство е предимно затворническа банда, поради което не представлява непосредствена заплаха за хората извън стените на затвора. С малки изключения, тяхната дейност е насочена предимно в това да убиват хора зад решетките. Братството възниква през 1964 г. в затвора в Сан Куентин близо до Сан Франциско. Членовете й често носят нацистки и дори сатанистки символи. 

2060938

Картелът "Синалоа"

Изпълнителният директор на тази изключителна активна и "плодотворна" организация е известният Ел Чапо. Наскоро списание Forbes го включи в списъка си за най-могъщите хора на планетата някъде между изпълнителния редактор на "Ню Йорк Таймс" Джил Абрамсън и официалния говорител на Белия дом Джон Бойнър. Въпреки че Ел Чапо е арестуван, това няма да спре Картела от обичайните си любими занимания, включващи изнудване, отвличания за откуп, трафик на хора, контрабанда, проституция и убийства. Докладите твърдят, че Картелът е получил разрешение да контрабандира в САЩ наркотици на стойност милиарди долари в замяна на информация за други картели, като основните им съперници са вече споменатите Лос Зетас.

2060941

Ямагучи-Гуми

Това е едно от многото подразделения на японската Якудза, чиито корени надскачат сериозно подземния свят и се разпростират до корпоративните дейности. Като производни на японската култура, Якудза се славят със своята стриктност. Например, за да напуснеш техните редици, ще трябва да се простиш с пръстите на ръцете си. Ямагучи-Гуми обаче са може би най-организираната и многочленна банда под шапката на Якудза. Техните членове наброяват някъде между 25 000 и 40 000 души. Освен че притежават офис, тези хора си имат и собствен сайт. На повърхността всичко изглежда точно, но е трудно да си представим, че старите навици умират толкова лесно, а те включват изнудване, сплашване, измами, участие в коруптивни практики и любимото на всички орагиназации в този списък - убийствата. 

2060944

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ