Места, които да посетиш...

15.08.2018, 15:00

... преди да си отидеш от този свят

   
 
Места, които да посетиш...

Планината Тианзи, Китай

Намираща се в провинция Хунан в Китай, тази дестинация се гордее с цели 100 естествени платформи за наблюдение, заставайки на които направо ще ви се секне дъхът от красота. Стигането до тях обаче се осъществява посредством лифт. 

2087129

 

Азорски острови

Съставени от няколко вулканични острови в Северния Атлантически океан, Азорите са известни със своята красива география и изолация. Те също така са известни с това, че са сравнително достъпни, спрямо по-известните островни дестинации. 

2087127

 

Каньон на антилопата

Най-посещаваният и фотографиран каньон в американския югозападен район е достъпен само с разрешение и с необходимото ръководство от страна на тренирани гидове. Причината за това е статутът му на индиански племенен парк. Има конкретни екскурзии както за разглеждане на забележителности, така и за фотография.

2087131

 

Танах Лот, Бали

Тази екзотична скала край бреговете на Бали крие древен индуистко светилище, достъпно само по време на най-ниските отливи. Не се оглеждайте за магазинчета за сувенири и храна, защото в околността такива няма. 

2087130

 

Прекестулен, Норвегия

Известна още като "Стола на проповедника", тази скала се издига на височина 600 метра и е перфектна за тези, които обичат епичните гледки и нямат нищо против една стабилна планинска разходка. 

2087133

 

Ангелски водопади, Венецуела

Намиращи се във венецуелската джунгла, Ангелските водопади не само разкриват зашеметяваща гледка, но също така са огромни. Издигащи се на цели 984 метра, това са най-високите водопади в света. Всъщност височината е толкова голяма, че водата се изпарява преди да стигне до земята! 

2087132

 

Остров Фи Фи, Тайланд

Въпреки че бяха опустошени от цунамито в Индийския океан през 2004 г., островите Фи Фи все още поддържат своята сюрреалистична красота и са добре известни като мястото за заснемане на филма с Леонардо Ди Каприо "Плажът".

2087128

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ