Какво събра австралиец, фънки банда и соул певицата Лина Никол?  2 Виж всички снимки

29.09.2016, 13:30

На 6-ти октомври в Sofia Live Club е общият им концерт

   
 

Австралиецът Даниел Марч е от онези редки таланти, които имат трансцедентно качество във всеки един елемент от музиката си. Композитор и мулти-инструменталист, изпълнителят черпи вдъхновението си от артисти като Майкъл Джексън, Тупак, Бейбифейс и инди-фолк артиста Бен Харпър. В музиката му успешно се преплитат различни стилове, които изграждат неговото уникално звучене. Първият му албум "Love Castle Dreams” излиза през април 2013 г. и включва сериозен лайн-ъп от гост изпълнители като Chantae Cann (позната от работата си със Snarky Puppy, India Arie & Foreign Exchange), Khari Cabral Simmons (India Arie), London Anderson (Anthony David, Frank McComb, Fabolous), Daz-I-Kue, Nick Rosen и др. Две години по-късно Даниел Марч издава и втория си албум "Nina". Вдъхновен от Raphael Saadiq и D’Angelo, изпълнителят създава музика, която лесно докосва слушателите.

1783030

Запознанството му с Лина Никол се случва в Берлин, когато тя посещава негов концерт и на следващия ден се включва в друго негово участие. Идеята за съвместна работа съществува отдавна, докато не възниква и удобен момент.

След издаването на своя мини-албум през май миналата година, Лина Никол е готова да ни представи част от композициите, които ще бъдат включени в новия ѝ албум. Певицата засне поредица от видео музикални сесии с лайв аранжименти на нови парчета, като първото видео вече е достъпно:

Проектът е осъществен заедно с музикантите Станислав Арабаджиев (пиано), Александър Славчев (китара), Радослав Славчев - "Riverman" (бас) и Богомил Енчев (барабани).

1783027

Funky Miracle е група, добре позната на българската сцена със своята заразяваща енергия и характерно звучене, преплитащо многообразие от стилове, нюанси и елементи като рок, джаз, соул, фюжън и др. Групата има участия в много клубове в страната, в които се изпълнява музика на живо, общи проекти с редица български артисти, както и участия на музикални фестивали в България и чужбина като "Spirit of Burgas", "Brazzobrazzie", "Orik - фестивал за независими артисти", "Apolonia", "Sofia Film Fest", "Coca Cola Happy Energy Tour", "Luxemburg Film Fest" , "Klaipeda Castle Jazz Festival" в Литва, а също и в телевизионни предавания и проекти като "Jamison Film Awards", "Спортист на годината" и други. В момента Funky Miracle е в процес на създаване на първия си албум, който ще включва десет трака. Очаква се албумът да излезе в началото на 2017г. Специални гости на събитието в София Лайв Клуб ще бъдат Момчил Косев-китара/вокал, Владимир Михайлов-вокал и Лина Никол-вокал.

Не пропускайте събитието на 6-ти октомври, от 21:00 ч. в София Лайв Клуб, когато за първи път на една сцена ще се качат три различни формации, обединени от любовта към соул и фънк музиката.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ