Какво е общото между Calvin Klein и големите котки?

25.06.2019, 15:00

Хората не са единствените, обсебени по Obsession

   
 
Какво е общото между Calvin Klein и големите котки?

Ако сте едно от онези богати момченца в гимназията и ви предстои завършване, най-вероятно сте запознат с Obsession: парфюм, който Calvin Klein рекламират като "свежа цитрусова експлозия", която е "хармонизирана с флорална острота", водеща до сериозна "чувственост".

В нито една от рекламите обаче не се споменава, че ароматът съдържа и синтетичен циетен, който произлиза от феромоните, произвеждани от ректалните жлези на циветите (нещо между невестулка и миеща мечка), целта на които е да маркират територията си и да привличат женски. Защо това изведнъж ви притесни? Това е точно същата причина, поради която и вие я носите!

2067595

Оказва се обаче, че хората не са единствените, които откачат по парфюма на Calvin Klein. Големите котки също са побъркани по миризмата. Знаем, че не ни е позволено да храним животните или пък да им даваме водка, но ако напръскате някое ъгълче от килията им, големите писани веднага ще се втурнат към него с огромното желание след това те да замаскират положението със собствената им миризма. Ще забележите, че те ще прекарат 15 минути в изследване на района кое странно животно е маркирало територията им. 

Оказва се, че това един добър начин за изследване на тяхното поведение, защото така те могат да бъдат привличани и заснемани в естествената им среда.  

2067596

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ