Ето какво се случи на премиерата на книгата "Мистични разходки из България" на Peika.bg

12.12.2017, 14:15

За не/обикновени пътешественици

   
 
Ето какво се случи на премиерата на книгата "Мистични разходки из България" на Peika.bg

Радостна новина за всички скитащи души, обичащи непознатото, фолклора и пътешествията! На 7-и декември сайтът Peika.bg представи най-новата си книга - "Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици". Неин автор и фотограф е главният редактор на сайта – Боряна Кръстева. В продължение на месеци тя обикаля някои от най-магичните места в България и събра най-причудливите истории и легенди.

Домакин на премиерата бе бар "ПЕТЪК", който се изпълни с приключенци, дошли да разберат малко повече за "мистичните разходки" в книгата. След наздравици за добре дошли, с прословутото малиново вино, започна и истинската магия!

Боряна Кръстева приветства гостите и разказа за създаването на книгата "Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици". Тя разказа за срещите си с местните хора, за неволите и радостите по пътя. Гостите имаха възможност да научат и част от тайнствените истории на мистичните дестинации в книгата.

2012352

Специален гост на премиерата бе инж. Кирил Кирилов, който почти 10 години изследва района на Белоградчик и по-специално рисунките в пещера "Магура". Той е и един от водачите на Боряна, по време на пътешествията в Северозападна България. "Благодарение на него се докоснах до символиката на скалата на "Богинята-Майка", която виждате и на корицата на книгата." - сподели авторката. Кирилов разказа за връзката между скалата и магурските рисунки, които са кодирани послания за историята на човечеството.

2012354

Един от най-приказните моменти по време на премиерата бе вълнуващият прочит на легендата "Чудото на светицата от столетния бор", направен от актрисата Лилия Гелева. Тя пренесе гостите в село Сенокос и им разказа за необикновената сила на Света Марина и нейния вековен бор. Гласът й попиваше в полумрака и оставяше въображението на всеки да рисува красиви картини.

2012353

След сладкото опиянение от мистичната история бе време "виновниците" за създаването на книгата да излязат наяве:

2012351

Гостите на събитието се превърнаха в пазители на родния фолклор, отнасяйки "Мистичните разходки" със себе си!

2012355

2012356

2012357

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ