Вендинг машини за разкази

19.04.2018, 09:00

Малки парченца литература, достъпни навсякъде

   
 
Вендинг машини за разкази

В Гренобъл, Феанция, пристрастените към разказите, не са длъжни даходят до някоя отдалеченакнижарница, за да получат хубава история за четене. На седемте квадратни километра от централния град 14 оранжево-черни машини са поставени като великденски яйца на гарите, общинските сгради и дори в местния музей. С натискането на един бутон всеки получава малко парче литература, отпечатано върху дълга лента хартия, като разписка за хранителни стоки. Можете да избирате за една, три или пет минути, но точно това, което ще ви сервира, е в ръцете на съдбата .

Това са диспенсери за истории, построени от издателската фирма " Short Edition" в Гренобъл . Когато компанията започна да произвежда машините през 2015 г., те едва ли са се оказали със световно господство. Но днес те се намират по целия свят, като в САЩ има само 30 машини. В ресторантите и хотели библиотеки и правителствени сгради, лотарийни пунктове и почитатели на литературата могат да се собият на тези безплатни истории, изтеглени от цифрова банка с повече от 100 000 оригинални изявления.

Историите идват от конкурси за писане, като всеки вход внимателно се оценява от съдиите на Short Edition.В един момент, те се надяват да ги превежда, както и да "има някои азиатски автори, които да се четат в Европа или Америка, американски автори да се четат в Африка или Южна Америка и т.н.," Лоик Giraut, международен бизнес разработчик за компанията, казаха LitHub . "Искаме да създадем платформа за независими артисти, като Института" Сънданс ", заяви в интервю за" Ню Йорк Таймс "Кристиян Лерой, директор по износа на Short Edition . "Идеята е да направим хората щастливи. Днес има прекалено много ужас и мрак. "

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ