6 състояния на тялото, съсипващи мъжкото ви самочувствие

09.11.2018, 11:00

... и няколко съвета как да се борите с тях.

   
 
6 състояния на тялото, съсипващи мъжкото ви самочувствие

Нека си го кажем, както си е – няма нищо по-възбуждащо от уверения мъж. Ето защо последното нещо, от което се нуждаем, са еректилни проблеми, лош дъх, потни длани или сърбежи в южните части на тялото. За щастие от FASHIONBEANS са се консултирали с експертите и са предложили решения на някои от най-досадните пречки пред разгръщането на мъжкия ви потенциал.

 

  1. Еректилни проблеми.

    Направо започваме със сериозните неща. Няма нищо смешно в проваления сексуален акт, чиято причина се корени в не достатъчен наплив на кръв към мъжкото достойнство. Голяма част от причинителите могат да бъдат намерени в лошите навици като пушенето и систематичното преяждане с кофти храна, но за по-младите съществуват и психологически фактори от типа на стреса. Разбира се, виаграта би работила безотказно, но ви препоръчваме по възможност да промените начина си на живот – тренировките, по-добрата диета и дори консултациите със специалисти често вършат чудеса за половия живот.

  2. Halitosis.

    Зад този термин не седи нищо друго от освен лошия дъх. Не е върхът на вашите проблеми, но и не е най-позитивното нещо, с което колегите ви или партньорката ви могат да ви асоциират. Причинява се от бактерия, разграждаща остатъците от храна в устата ви, която в комбинация с лошата устна хигиена може да ви докара редица неудобни социални ситуации. Решението? Посетете зъболекар, поддържайте устата си чиста и премахнете някои хранителни продукти като лука, сиренето, чесъна и кърито, както и кафето, които само могат да направят проблема ви още по-миризлив.

    2052312

  3. Ексесивно потене.

    Потенето, така да се каже, е резултат от естествената охладителна система на тялото, но за сравнително малък процент от мъжете е сериозна социална пречка. Въпреки че хиперхидрозата, както е научното наименование на този феномен, се контролира от същата автоматична част на нервната система, която регулира степента на дишане и размера на зеницата, тя може да бъде повлияна и от психологически ефекти като неудобство или страх, както и от някои лекарства и пикантни храни. Ако ограничаването на стресовите фактори и пикантните храни не свърши работа, най-вероятно имате медицинско състояние, което се нуждае от лекарска намеса. Често това включва инжекции, които блокират сигналите от мозъка към потните жлези.

    2052315

  4. Сърбежи.

    Ако са в областта на гениталите, сърбежите често биват причинени от гъбична инфекция с неприятното наименование tinea cruris. Ефектите от инфекцията карат притежателят й да изглежда сякаш се заиграва със себе си на публични места, докато всъщност горкият човек да се опитва просто да успокои неудобния сърбеж, почесвайки се. При подобни симптоми трябва да поддържате засегнатата зона добре измита, особено след упражнения, да носите чисто бельо, да ползвате редовно анти-гъбичен крем и да избягвате контакт с чужди кърпи и дрехи.

    2052313

  5. MOOBS.

    Това са женски гърди... но на мъжко тяло. Според специалистите причините за тях се свеждат до две: gynaecomastia и pseudogynecomastia. В единия случай става въпрос за побъркали се хормони, докато във втория – за отпускане и наднормено тегло. В зависимост от контретното състояние, третирането предполага медикаменти и хирургическа намеса като липосукция или просто промяна на начина на живот. Ако ви е страх от първото и ви мързи за второто, просто скрийте тези "малки" детайли с някоя подходяща като размер дреха.

    2052311

  6. Пърхот.

    Косата ви изглежда сякаш навън има снежна буря, но календарът показва, че е месец юли? Е, най-вероятно клетките на кожата ви се делят по-бързо от нормалното, обикновено в резултат на суха кожа и чувствителност към някои продукти за коса. Добрите новини са, че на пазара е пълно с шампоани, които борят наличието на пърхот, а лекарите могат да ви предпишат и силни медикаменти, ако сте неспасяем случай. Докато чакате обаче плодотворния ефект от тях, просто се ограничавайте от това да носите черни тениски и ризи.

 

2052316

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ