3 факта за расизма на 21 век!

12.04.2019, 13:00

Доста странна форма

   
 
3 факта за расизма на 21 век!

Казваме, че е редно всички да се определяме еднакво и да имаме реален старт и равни права. Реално всеки човек, който е способен да мисли трезво ще разбере, че това не е съвсем така. Лукизъмът е една от многото форми на дискриминация – дискриминация на базата на привлекателността на един човек.

1. Доказано е от учените!

Учените успяха да докажат, че по-привлекателните хора са способни да предизвикват повече доверие у хората. Те получават и по-малки наказания сравнение с грозните хора. Банките също са по-съгласни да отстъпят креди на човек, който няма проблеми с килограмите.

2. Виновно ли е обществото?

Когато човек вижда красив, сексапилен човек мозъкът генерира хормони – същите, които изписка при вида на пари и храна. Тоест това е биологичен процес, а не социален. Например, бебетата се взират повече в привлекателните хора, отколкото в грозноватите, а те изобщо не познават социалните правила.

3. Какво да правим?

Може да ревем, че животът е просто така устроен и в това няма проблем. Истината обаче е глупаво да пренебрегваш грозните и да наемаш на работа тъпи красавци. Просто разумът понякога трябва да върви преди първичното.


   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ