В търсене на най-странната банда в света, част III

21.05.2018, 17:00

След слушането на тази банда, най-вероятно ще трябва да ви обезпаразитят

   
 
В търсене на най-странната банда в света, част III

Слушали ли сте някой път death metal или grindcore, мислейки си, че вокалът звучи като пълно животно? Вокалите често протичат гърлено, по време на което изпълнителят диша, докато се опитва да накара вокалните си акорди да вибрират. Успоредно с това изпълнителят си "оформя устата", за да изкара определени звуци, които по принцип трябва да формират думи, нещо което всеки нетрениран слушател би поставил под съмнение.

Е, днешната банда е на съвсем различно ниво, защото двамата й фронтмена не звучат като животни, а са животни. Не се бъркайте, че това е някоя авантгардна банда. Caninus са същинско въплъщение на първичния grindcore етос. Женското дуо Basil и Budgie може и да ходи на четири крака и да се изхожда на ливадата ти, но техните вокали ще засрамят и най-отявленото гърлено изпълнение, което сте чували някога. 

2060907

Но кучетата не просто лаят за някое друго потупване по главата, а музиката им има съобщение. Останалите членове на групата са запалени активисти за правата на животните. Освен че популяризират веганизма, те са активни осиновители на бездомни животни и често протестират срещу обрисуването на питбулите като чудовища.

Caninus имат три албума, между които и split с друга тежка банда, предвождана от животно (но този път от папагал тип Жако) - Hatebeak. Песните им носят имена като "Bite The Hand That Breeds You," "Locking Jaws," and "Fuck The American Kennel Club.". Кучетата дори са направили кавър на класическата "Victim in Pain" на кръстниците на американския hardcore punk Agnostic Front. 

Интересен факт е, че барабанист на групата е Ричарт Кристи от скандалното радиопредаване The Howard Stern Show.

Приятно слушане!

Още банди от поредицата "В търсене на най-странната банда": Част I и Част II

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ