Брутални неща, които можеш да видиш само в Китай

14.08.2017, 17:15

И никъде другаде!

   
 
Брутални неща, които можеш да видиш само в Китай

Китайците не спират5 да ни изумяват с причудливия си начин на живот и безумните творения и изобретения, които създават всекидневно. Тук ще видите най-интересните неща, свързани с Китай, които едва ли ще видите някъде другаде!

Там ядат всичко, което мърда. В местните супермаркети и пазари можете да видите всевъзможни твари като костенурки, крокодили, хлебарки, дори котки, акули и жаби. Винаги питайте сервитьора в ресторанта какво съдържа ястието, което имате намерение да си поръчате.

1960563

Децата от 2 до 3-годишна възраст носят дрешки с дупка на задните части, за да могат да се изхождат навсякъде. Обичайна гледка по улиците на Китай е акащо по средата на улицата дете, докато родителите му го наглеждат.

1960562

В Китай съществува нов моден тренд, който кара хората да излизат навън, носещи пижами. 

1960565

Вместо торти, на рождените дни празнуващия яде дълги спагети. Вярва се, че колкото по-дълги са нуделите, толкова по-дълъг ще е животът на рожденика.

1960564

Има пътища в Китай, където високоскоростните влакове достигат средна скорост от 350 км/ч. Целта им е да свържат отдалечените региони на страната, като същевременно създават по-евтина алтернатива. През 2010 г., е записан рекорд, когато влакът достига скорост от 486 км/ч. Това са сред най-бързите влакове в света.

Много китайци празнуват рождените си дни според старите традиции: първите 30 дни от живота, година след раждането, 6 години, а след това на всеки 10 години, с големи тържества на 60-тата и 80-тата годишнина. Има няколко дати, които се пропускат напълно. Повечето жени не празнуват своите 30-и, 33-и и 66-и рождени дни, вярвайки, че ще имат лош късмет през цялата година. Мъжете пропускат своя 40-ти рожден ден поради същата причина.

Можете да получите бърза прическа при някой от уличните бръснари. Повечето китайски жители дори не се и замислят.

1960561

В Китай има много ресторанти, в които сервирането и приготвянето на ястия се извършват от роботи. Някои хора купуват такива роботи, за да помагат вкъщи.

1960560

В Китай има и хранилки за калинки. Те се изработват от хартия и са напоени със специални вещества, които привличат въпросните насекоми. Това се прави с цел да се отърват от листните въшки. 

1960557

Най-странният сладолед, който можете да пробвате там е този от зелен фасул!

1960559

В Китай е пълно с призрачни градове и празни къщи. Докато 30 милиона души живеят в пещери, а други се опитват да се поберат в апартаменти с размер на гардероб, огромни градове стоят празни. Има около 64 милиона изоставени небостъргачи, в които никой не е живял. Най-известният призрачен град е Ордос.

1960558

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ