7 признака, че приятелите ви са задници
25.06.2013, 13:06
7 признака, че приятелите ви са задници
Миришат... примерно

Приятелите ви са задници и не заслужават вашето време и внимание, ако:

1. Завиждат на чуждия успех

Дали съвсем открито или по-дискретно, това са хората, които никога няма да демонстрират одобрение или да окажат подкрепа на хора, които се справят в живота. Ако във вашия живот се случват хубави неща и знаете, че, ако разберат, приятелите ви ще киселеят, то в един момент просто спирате да им казвате. Те са щастливи в групи от хора, в които всеки просто прави компания на останалите в общата посредственост, в която всички са затънали.

2. Никога не искат да пробват нови неща

В киното прожектират нов филм? Искате да тренирате нов спорт? Искате да отидете в онзи новия ресторант, който отвори преди седмица? Приятелите ви обаче само се оплакват колко е далеч, колко е трудно, колко е скъпо таксито, докато седят на дивана в нечия чужда къща и цъкат игри по цял ден. Те чисто и просто не се интересуват от неща, в които има някаква неизвестност. Много по-лесно им е да си седят там, където им е удобно и всичко им е познато, и това и смятат да правят.

3. Не се появяват на важни събития

Опитвате се да организирате парти-изненада за някого друг в компанията или сте художник и скоро е първата ви изложба? Ако приятелите ви са задници обаче, няма да се включат в организацията или дори в самата изненада, а да се появят на изложбата можете да забравите. Вече обаче сте им свикнали и знаете, че един или двама ще се навият на идеята и заедно ще свършите цялата работа. Същите ще се появят и във вашата голяма вечер. Другите си имат собствени планове и ги мързи зверски, когато събитието е важно за някого друг освен за тях самите.

4. Трябва да са пияни, за да се мотаете заедно

Всеки път, когато излизате с приятелите си - задници, целта е да се нафиркате до козирката или да се омаете до забрава по някакъв друг начин. Никой от вас не помни кога за последно сте правили нещо друго, освен да къркате безсрамно до припадък.

5. Не слушат

Ако имате сериозен проблем, който искате да споделите с някого, задниците са тези, които няма да ви обърнат никакво внимание. На тях не им пука особено, а и не ги бива да се справят с чуждите проблеми. Правят се, че слушат, но на вас бързо ви става ясно, че предпочитат да смените рефрена. Едва ли някой от тях е способен да ви даде добър съвет или да сподели собствен опит. Ако разговорът ви се задълбочава и включва емоции и подобни вируси - те ще си плюят на петите.

6. Нямат амбиции за бъдещето

Сигурни сте, че те искат да имат "няк'ва работа", на която да "правят нещата" и, която да им "носи кинти", но това е всичко, което знаете за професионалните им въжделения.

7. Не искате да станете като тях

За вас тези приятели са просто временни активи. Въпреки че сте част от техните животи и те са някаква част от вашия, силно се надявате, че рано или късно пътищата ви ще се разделят и няма да ви се налага да правите същите неща, да вземате същите решения и като цяло да сте в същата ситуация, в която се намирате в момента. Много добре знаете какво искате и очаквате от едно приятелство и в чисто социален план. Хората, с които се заобикаляте, трябва да ви вдъхновяват, подкрепят и да ви тласкат напред. В момента имате чувството, че просто се размотавате с настоящата клика и малко по малко осъзнавате, че вие сами сте си най-добри приятели и силно се надявате да не станете задник, като тези, с които дружите.

Сподели във:
Още от