5 любопитни факта за централната женска точка на удоволствието

10.12.2014, 16:17

Онзи митичен орган...

   
 
5 любопитни факта за централната женска точка на удоволствието

Вече ви запознахме с някои любопитности, свързани с онзи особен орган вагината, а за да задълбочим знанията ви в областта на дамските междубедрени потайности, днес ще съсредоточим вниманието си върху главния виновник за всички еротични щения, фън центърът на жените - клиторът.

1. Името на този митичен орган произлиза от латинското clitorido, което означава "гъдел". Може да ви звучи невероятно, но до средата на 15-ти век клиторът наистина е бил само мит, поне от медицинска гледна точка. Италианските учени Реалдо Коломбо и Габриеле Фалопио са тези, които насочват общественото внимание към възможностите на клитора.

2. От анатомична гледна точка клиторът е повторение на пениса. Той има главичка и кожена "качулчица", а при възбуда пещеристите му телца се пълнят с кръв.

3. Най-големият клитор сред бозайниците е притежание на жените сини китове. Техният орган на удоволствията е дълъг цели 8 сантиметра. Въпреки това размерът на този орган е без никаквио значение, защото и половин сантиметър е достатъчен, за да могат жените да изпитват невероятна гама от усещания.

4. В секс шоповете се продават специални гелове, които стимулират притока на кръв у клитора и ускоряват настъпването на оргазъм у жената. Това, ако случайно решите, че имате нужда...

5. Клиторът е рекордьор по брой нервни окончания - количеството им е над 8000, докато напереният пенис на мъжете притежава едва 400... Пак са ни цакали с топла бира!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ