20 от най-откачените конспиративни теории в Интернет. Първа част
Автор: div.bg 13.04.2018, 12:04
20 от най-откачените конспиративни теории в Интернет. Първа част
Хора- лисици. Илюминатите и Новият световен ред. Риана е дяволът. 9/11 и Дж. Кенеди

Претърсихме Интернет за най-лудите (и най-добрите) конспиративни теории, които психологическият ум на човешката раса може да изфабрикува.

Нищо от това, което сте гледали по телевизията, виждате в нощното небе, учили в училище или слушали по радиото не такова, каквото изглежда.

2049241Short list

1. Бийтълс никога не са съществували

Какво ще кажете за това: от момента, в който са започнали, "Бийтълс" е фалшива банда, съставена от въртящи се (почти) идентични актьори? ,,За щастие'', един уебсайт излезе, за да осветли физическите несъответствия между всеки от тях. Там дори са проследени промените на техните вежди през годините.

2049238Short list

2. Барак Обама може да контролира времето

,,Той , хвърли мъгла над Уайоминг! ''По време на двата си мандата се твърди, че президентът Обама умишлено манипулира времето, за да отклони вниманието от Белия дом по време на скандал. През май 2013 г., след като мигновено торнадо удари Мур, Оклахома и уби 24 души, правителствени телевизионни оператори и Интернет сайтове предположиха, че Американските сили за сигурност са причинили катастрофата да отклони вниманието от поредица от правителствени спорове.

2049240Short list

3. Земята е плоска

,,Обществото на плоската Земя" е създадено в началото на 1800 година от английския изобретател Самюъл Бирли Роуботам и остава в самото начало на мисленето от 11 век. "Зетектическата астрономия", както обществото предпочита да го нарече, е трябвало да обясни много заплахи за своите принципи през годините. Неща като пилотирани мисии на Луната, сателити, снимки на (кръглата) Земя от Космоса и безкрайни серии от вдъхновяващи телевизионни предавания на проф. Брайън Кокс. Въпреки това, те имат 121 000 харесвания във Facebook, а известни личности са изразили анти-сферични настроения като например Шакийл О' Нийл.

2049242Short list

4. Садам Хюсеин разполага със Старгейт

Теорията, че втората война в Персийския залив е била проведена, за да се затвори старата врата, собственост на Саддам Хюсеин, запазвайки амбициите на Новия световен ред и предотвратявайки извънземно нахлуване на Земята, не е широко разпространена, но определно има своите подръжници.

2049244Short list

5. Сериалът Saved by the Bell е инструмент на Илюминатите

Оказва се, че комедиите "Teen" и " Saved By The Bell" са изпълнени със скрити послания, подкрепящи сатанизма. Има уебсайт, който разкрива истинските намерения на създателите на шоуто и неговите звезди . Какъв подарък! Въпреки, че Илюминатите са всемогъщи гущери от космоса, които контролират света и всичко в него, те са подпомогнати от сериала.

2049246Short list

6. Хитлер е все още жив

Навлизането на Интернет не само е подготвило нови теории на конспирацията, но и е ускорило съществуващите. "Хитлер е все още жив". От 70-те години насам се разпространяват слухове, подхранвани от факта, че неговият приятел Йозеф Менгеле се е криел в Южна Америка. Истории като този , обаче, предполагат, че 125-годишният Хитлер е отговорен за различни световни бедствия, включително 9/11 и Нефтения разлив през 2010 г., който се случи на неговия рожден ден. Други теории казват, че той е починал през 1984 г. в Бразилия на 94 години или в Аржентина на 73 години .

2049239Short list

7. Големият адронен колайдер е устройство за събуждане на египетски бог

Вместо многонационална кооперация за разширяване на научното ни познание за атомните частици, Големият адронен колайдер е всъщност многостранен портал, предназначен да събуди Озирис, египетския бог на смъртта. Има уеб сайт, който обяснява как работи по-подробно. Автпрът му се представя за учен.

2049247Short list

8. Луната не съществува

Не е добре да я гледате нощ след нощ. Луната не съществува. Това е холограма, поставена там от неизвестни лица. Разбира се, серийният конспиративен теоретик Дейвид Айк има теория . Съществуват и безбройни YouTube влогъри, които подържат тази теория, един от които е отишъл толкова далеч, колкото е наблюдавал Луната всяка нощ в продължение на година.

2049243Short list

9. Джей-Зи е вампир, пътуващ във времето

Има теории в Интернет, посветени на обяснението защо Джей-Зи е част от Илюминатите. Следователно, когато тази снимка , която бе взета в Ню Йорк през 1939 г., се появи преди няколко години, той беше обвинен, че е пътуващ във времето. Твърди се, че звездите на Холивуд остаряват, защото те са безсмъртните кръвопиещи немъртви. Не защото са пълни с ботокс.

2049237Short list

10. Time Cube: днес е четири дни наведнъж

Въпрос: Ако някой се описва като "Най-мъдрият човек", "Най-великият математик" и "Най-великият философ", ще може ли да обясни ова? Можеш ли да мислиш малко по-мащабно? Какво ще кажете за това, че има уебсайт, който съдържа огромни шрифтове за концепция, при която четири дни се случват едновременно и през цялото време непрекъснато посочват, че сте твърде глупави, за да го разберете?

Сподели във:
Още от