Правилата на мъжкото приятелство
31.03.2014, 11:03
Правилата на мъжкото приятелство
Позволените и забранени практики в рамките на мъжкото другаруване

Всяко приятелство си има граници, дори силното и безкористно другарство между мъже. Когато ваш приятел вземе назаем бормашината ви и ви върне миксер, приятелството свършва. Когато вие забиете бившето му гадже - приятелството свършва. Когато жена му го изгони, а вие не му предложите дори да спи на земята в гаража - приятелството свършва. С други думи, отношенията между мъжете в едно приятелство са съвсем ясно дефинирани, макар и от неписан кодекс. И за да не се лутате в социалния миш-маш, в който може да се превърне едно мъжко другарство, ще ви помогнем като очертаем най-бегло основните правила, на които трябва да отговаря едно приятелство между мъже, за да е то функционално и неразривно.

1. Никога не ходете с бивше гадже на ваш приятел. Дори тя да предложи. Никога.

2. Не занимавайте приятелите си с вашите проблеми. Можете да поговорите и да поискате съвет, но постоянното мрънкане е досадно.

3. Вашият дом е и техен дом. По всяко време.

4. Приятелството означава, че можете да помолите приятелите си за всичко. Също така означава, че трябва да знаете за какво не трябва да молите.

5. Не се цупете. Ако нещо ви кара да се чувствате зле, споделете го. Не се дръжте като малко момиченце.

6. Ако някой от вашите приятели разказва виц, не го довършвайте вместо него. Дори да е вицът, който самите вие сте му разказали преди 15 минути.

7. Не сваляйте мацка, която ваш приятел вече сваля.

8. Избягвайте да се намесвате в спор между ваш приятел и неговата половинка, но бъдете в готовност да го подслоните, ако се появи на прага ви с куфари в ръце.

9. Поддържайте добри отношения с половинките на приятелите си. Ако някоя от тях не ви харесва, шансовете ви да спечелите в открит двубой са нулеви.

10. Обаждайте се от време на време, за да проверите как са приятелите ви. Не ги търсете само тогава, когато имате нужда от нещо.

11. Взели сте нещо назаем - връщате го в състояние, което не е по-лошо от това, в което сте го получили. Точка.

12. Бъдете партньор, а не многознайко, който знае повече и може повече, и го изтъква във всеки един възможен момент.

13. Жените идват и си отиват, хората сменят работата си, портфейлът понякога е пълен, понякога не е, хората оплешивяват и зъбите им падат, империи се сгромолясват... истинският приятел обаче е приятел завинаги.

14. Ако ваш приятел има проблеми, не питайте дали можете да помогнете с нещо, просто помогнете.

15. Не се заяждайте за детайлите. Това е работа на жена му/гаджето му.

16. Не бъдете злопаметни и не натяквайте грешките му твърде дълго. Добрите спомени са най-важни за устоите на едно приятелство.

17. Право на истинския приятел е да върши колкото и каквито глупости иска, не е нужно вие да участвате в цялата тази дандания, но имате правото да го попитате дали не се е чалнал съвсем.

Сподели във:
Още от