Татуираните българи: Версия "Маркетингова мадама"
Автор: Неда Ковачева 09.06.2016, 11:06
Татуираните българи: Версия "Маркетингова мадама"
Милена има какво да каже

Милена е прекрасна млада дама, която няма проблеми заради факта, че се е татуирала. Въпреки че татуировките ѝ не могат да не бъдат забелязани - красиви и мащабни. Именно защото в ежедневието си не среща трудности, поредната гостенка в рубриката ни "Татуираните българи" говори спокойно за грешните си решения в миналото и глупавите митове в нашето общество за хората с татуировки.

Как се казваш и с какво се занимаваш?

Казвам се Милена Чобанова и в момента се занимавам с продажби и маркетинг в една софтуерна фирма. Преди това работих в редакция "Международна информация" на БТА, а още по-преди това – в информационна агенция "Фокус". Иначе съм завършила "Арабистика" в СУ.

Срещаш ли някакви трудности на работното си място, породени от факта, че си стабилно татуирана?

Ами не. Досега, за щастие, не съм имала никакви проблеми на работа. Повечето хора се кефят на татуировки. Поне такова е моето впечатление. Или поне ги толерират (смее се).

А в личния си живот?

Също не. Голяма част от моите приятели са татуирани, останалите се кефят. Семейството ми също го приема доста добре вече. Дори баба и дядо го приемат... мълчаливо, но го приемат (смее се).

Със сигурност привличаш погледите на хората. Това как те кара да се чувстваш?

Ами аз честно казано през повечето време "забравям" или по-точно не осъзнавам, че съм татуирана. Понякога улавям някакви погледи в градския транспорт и първата ми мисъл е, че нещо не ми е наред по тоалета.

Кога започна да се татуираш и защо?

Първата татуировка си направих на тринайсет в хола на един познат, който правеше татуировки със собственоръчно направена машинка и мастило "Ротринг". Грозна работа, обаче тогава ми се струваше много яко и затова много исках да си направя... И си направих – беше един малък трайбъл във формата на гущер. Добре, че поне беше малък, та после лесно се покри.

Сблъсквала ли си се някакви предразсъдъци заради факта, че си татуирана?970573личен архив

Не. Знам какви предразсъдъци има в това отношение, но не мисля, че някога някой си е мислил за мен, че съм "затворничка" или "наркоманка". Мисля, че пределно ясно се вижда, че не съм такава въпреки татуировките.

Какъв, според теб, е най-големият мит за татуираните хора, който битува в българското общество?

Ами сигурно това, че татуираните хора имат особен афинитет към всякакви наркотични и упойващи вещества, което въобще не е вярно. Напротив, през последните години наблюдавам, че сред тази група хора, поне в София, има осъзнат стремеж да бъдеш стрейт едж – т.е. да се въздържаш от употребата на алкохол и наркотици. Да не говорим, че много от тях стигат и по-далеч, въздържайки се от консумацията на месо и всякакви храни от животински произход. Така че – това с наркоманството определено е мит.

Можеш ли да разкажеш някаква забавна история, която ти се е случила заради татуировките ти?

Най-забавната сякаш е свързана с първата ми татуировка, за която бях поискала разрешение от нашите, но те категорично ми забраниха. Аз обаче си я направих и впоследствие бях наказана да не излизам "докато не се науча да уважавам родителите си", което горе-долу съвпадна с лятната ми ваканция. И въпреки това не съжалявах тогава. Започнах да съжалявам след години и си я покрих с този ръкав, който сега имам.

Има ли връзка между интелектуалното ниво и професионализъм на един човек и решението му да се татуира по-сериозно?

Не. Ако някой си мисли, че има такава връзка, би следвало да приеме и обратната зависимост - че всички нетатуирани хора обезателно са адските професионалисти и интелектуалци. Всички знаем, че това не е вярно.

Ти вече имаш сериозен опит с татусите. Какъв съвет ще дадеш на хората, които искат, но не смеят да си направят татуировка?

Да не го правят, ако не са сигурни.

И последен въпрос – има ли нещо, което никога не би си татуирала?

Да, много неща (смее се). Но ако трябва да кажа само едно – никога не бих си направила трайбъл.

ЕНЕРГИЙНА МАЦКА БАНКЕР МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН БАНКЕРКА

ДАМАТА В РЕКЛАМАТА ФИЛОСОФ IT СПЕЦИАЛИСТ

Ако и вие сте притежатели на много татуировки или познавате "нашарени" хора, подходящи за рубриката ни "Татуираните българи", свържете се с нас във Facebook страницата на Div.bg или на contact@div.bg.

Сподели във:
Още от Татуираните българи