Преглед на гардероба за пролетно-летния сезон  9 Виж всички снимки

25.05.2011, 09:37

   
 

Направихме преглед - първоначално бърз, но след като малко неща останаха в съзнанието ни като акценти, "обстоен" беше следващото прилагателно, което трябваше да съпроводи "преглед".

Да, обстойно прегледахме модните дефилета от миналия юни, на които световните дизайнери ни показаха какво да носим този пролетно-летен сезон.

Това ще бъде сезонът на белите костюми, ярките цветове и кожените акценти.

Тук вниманието попада на ярките цветове, които ще ни накарат да излезем от удобния ъгъл на обичайните модни класики и да яхнем цветната вълна, която ни залива. За да избегнете неловките моменти и несигурността си, започнете да прибавяте цветни елементи, като например постепенно замените тъмносините и сиви панталони с такива в светло зелено, бледо жълто и лила. Преминаването към по-ярките цветове ще последва от само себе си с нарастване на увереността ви. Интензивност, наситеност и категоричност се съчетават само със смел дух и авантюристично настроение.

За тези от вас, които въпреки смелата си природа все още не се чувстват революционери в модата, дизайнерите наложиха друга тенденция, която ще завибрира на вашите честоти. Това е белият костюм, който е изработен от фини материи, като лен и памук. Лекотата е подчертана не само от цвета и платовете, а и от липсата на подплата или частичната такава, което от своя страна превръща сакото в своеобразна втора риза.

По-свежата формула, която ще превърне летния, горещ ден в приятно изживяване, облечено в стил, е задължителният за сезона къс панталон в комбинация с ефирна риза. Дизайнери като Доменико Долче и Стефано Габана заложиха на усещането, което носи самата дреха и на идеята за италианския шик и удобство.

На модния подиум видяхме и смелите решения на Louis Vuitton, Etro и Hermés, които ни дават още много опции за съчетание – тъмен къс панталон с бяло сако, бял къс панталон с прозрачна цветна риза, цветен къс панталон с още по-цветна риза или летен пуловер...

Промени се и представата ни за начина, по който трябва да носим вратовръзка. Градацията или по-правилно в случая е да кажа деградация, която наблюдаваме при стилните костюми включва едва забележимата тясна вратовръзка с ненатрапчив десен. В колекциите на всички модни имена от Patrik Ervel и Jil Sander до Simon Spurr вратовръзката се оказа напълно излишна, което ни препрати в 80-те години и ни напомни за стила на Дъстин Хофман и Том Круз в "Рейнман".


При стилните летни костюми дизайнерите отидоха още по-далеч, като замениха ризата с обикновения на пръв поглед тишърт. Смели стилни сърца като Кание Уест и Джуд Лоу вече ни показаха как е възможно постигането на елегантна визия дори с тениска, оставаше само да се появи в модния свят и като тенденция.

И да не забравяме обувките. Леки мокасини, обувки от велур и сандали с много каишки ще позволяват на краката ни да се чувстват добре. Що се отнася до чорапите за Michael Bastian, Raph Lauren и Prada не се оказа проблемно да изхвърлят и тях от гардероба.

Запомнете, че ключовата идея този сезон е безгрижната визия, за която не са ви необходими много усилия. Най-лесният начин да разберете лекотата на новата модна вълна е като навиете подгъва на чино панталоните си и запретнете ръкавите на удобната си оксфордска риза. Почувствайте се като моряк в градска среда и влезте в ролята на стилен италианец на плажа.




   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ