Шахматисти се оплакоха от логото на Световното първенство: прилича на Кама Сутра!
Автор: div.bg 20.12.2017, 17:12
Шахматисти се оплакоха от логото на Световното първенство: прилича на Кама Сутра!
Не знаем защо смятат, че всичко е лошо

Организаторите на предстоящото Световно първенство по шахмат представиха логото на събитието, ама не всички го харесаха. Схематичното изображение на две неприлично близки фигури  предизвика много радост в интернет, но състезателите го подложиха на силна критика.

Едни шахматисти нарекоха логото "пошло", други го сравниха със сцена от Кама Сутра. Дейвид Смердон, австралийски шахматист, коментира така: "Не, това не е шега. Вие просто трябваше да направите лого!".

Британски гросмайстор, последователен критик на решенията на ръководството на Международната шахматна федерация, каза: "Изглежда, че федерацията иска да даде на шахматния свят едно хубаво чукане".

По-ентусиазираните критици обърнаха внимание на факта, че фигурите върху изображението се играят на дъска 6x6, а според правилата на шаха е необходима 8x8.

Все пак не всеки е склонен да критикува сериозно работата на дизайнерите. Дмитри Крамали, автор на тренировъчния сайт на Chessblade, и Малкълм Плейн, директор на британската шахматна федерация, публично признават, че симпатизират на логото.

Самото лого пък е направено от руската дизайнерска къща "Щука".

Сподели във:
Още от Спорт