Писмо от редактора: Защо 8 март не е за майки
Автор: Петър Петров – Пехо 08.03.2017, 12:03
Писмо от редактора: Защо 8 март не е за майки
А за всичко, което се чувства жена...

Здравейте, другари (почвам така, 'щото една част от вас са заклеймили празника като "соц", а другите: "Тва си ми е на мама, к'во да им снасям кинти на тия). И 'що Ева я скъса тая ябълка... ние ще я наказваме за това цял живот.

Жените през цялата ера на "очовечаването" са третирани като не-хора (ок, извинявай – половин хора) и това е до преди малко, а някъде продължава. Но правата на жените са доволно скучна тематика, с която не държим да те занимаваме. Само ще ти споменем: в древната митология жената освен да се такова, е символ на всичко онова, което ти не си – грях, развитие, новаторство, земя... и живот. За това да принизяваш с добичетата съществото, което те е родило, да го покриваш с чаршафи и да му вменяваш първородния грях е идиотско, неправилно и простее, както и да го погледнеш.

Жените, брат, са луди. За това няма две мнения. Няма по-откачени същества на този свят – само те могат да обичат безрезервно убиеца, само те могат да жертват семейството за нескопосания наследник и само те... са запазили онази част от природата, на която ние (мъжете) се дивим и наричаме: "'що така, бе".

Днес това, което се опитваш да награбиш през целия си живот има празник (за щастливките – пълник). Те са луди, откачени и не знаят какво искат. Но възпитават децата ни, правят къщата "вкъщи", те са ни приятели и жени, които обичаме.

Та, честит 8 март на всяка една жена и всяка една, която ще стане такава! (Гопе, успех, само добри отзиви сме чували за тоя доктор!).

1872538

Сподели във:
Още от Семейство