Орехите са полезни за "малките плувци"
20.08.2012, 10:08
Орехите са полезни за "малките плувци"

Приемането на 75 гр. сурови огрехи – една шепа, грубо казано – може значително да подобри качеството на семенната течност. Данните са от статия, публикувана в списанието "Biology of Reproduction.” Авторите ѝ помолили 117 напълно здрави мъже да включат в дневната си диета въпросното количество ядки и започнали да следят резултатите.

След 3 месеца при "ореховата група" започнало да се наблюдава значително подобрение във формата на "малките плувци". Те за почнали да се движат доста по-бързо и станали по-издръжливи. Обяснението на изследователите е, че в орехите се съдържа вещество, наречено алфа-линоленова киселина, която е  богат естествен източник на омега-3 мазнини. Освен всичките си полезни качества, тези мазнини действат като истински допинг за сперматозоидите.

Излиза, че старият мит, че от орехите ставаш по-умен, защото имат формата на мозък, изобщо не верен. Въпреки това, ядките помагат за работата на главата, но не тази на раменете ни. Дори и да не сте любители на орехите, не се притеснявайте. Същата тази алфа-линоленова киселина можете да си набавите, ако редовно хапвате тиквени семки, соя, спанак, зелен фасул или брюкселско зеле.

Източник: Мenshealth

Сподели във:
Още от