Няма кой да оправя умните жени!
Автор: div.bg 06.07.2017, 16:07
Няма кой да оправя умните жени!
Замразяват яйцеклетки, защото нещата са трагични...

Все повече се увеличава тенденцията жените с висше образовани и успешна кариера да замразяват яйцеклетките си – за това сигнализираха учени от университета в Йейл след мащабно изследване, резултатите от което Би-би-си разказа на 5 юли.

Сега няма да ти говорим толкова новинарско, а ще отчетем самата случка:

Говорим за 150 жени, които са ползвали услугите на клиниките за изкуствено оплождане в САЩ и Ираел от лятото на 2014 до лятото на 2016 година. 90% от дамите заявяват, че прекалено дълго не могат да си намерят мъж с достатъчно интелект и доходи, за да издържа семейство.

Според учените това е пряко застъпено с разпределението на студентите в зависимост от пола. Според Националния статистически институт във Великобритания, например, през 2015-2016 има едва 44% момчета в университетите. Излиза, че все повече жени се решават на образование и кариера и това е основния признак на демографския срив в цяла Европа.

Авторите на изследването предупреждават закъсалите жени, че замразяването на яйцеклетки е болезнена и скъпа процедура, а успешното им оплождане се колебае в рамките на 20%.

1940859

Сподели във:
Още от