Най-ценните цитати за бащинството
Автор: div.bg 20.05.2014, 14:05
Най-ценните цитати за бащинството
За бащи, майки и деца

Бащинството е част от живота на всеки мъж, която обаче често се свързва единствено и само с отговорности, финансови затруднения, липса на сън и липса на свободно време. А всъщност това е единственото важно нещо, което може да се случи на мъжа. Каквато и кариера да има, каквито и жени да споделят леглото му, животът на мъжа никога не е пълен със смисъл, ако в него няма дете. За да подкрепим тази мисъл, а и да ви накараме да се замислите и да се усмихнете, ви предлагаме да видите няколко цитата за бащинството. Нарочно няма да посочим авторите, за да ви докажем универсалността на думите им.

1. "Не отглеждате герои, а синове. И ако се отнасяте с тях като със синове, те ще се превърнат в герои, дори и само във вашите очи."

2. "Пет правила за отглеждане на дъщеря:

 

  • 1. Винаги участвайте в живота ѝ;
  • 2. Уважавайте майка ѝ;
  • 3. Ценете всеки момент с нея;
  • 4. Мислете за нея всеки ден;
  • 5. Бъдете нейният герой."

 

3. "Най-ясният знак какъв баща е един мъж е начинът, по който се държи с децата си, когато е сам с тях."

4. "Синовете на богатите бащи рядко са бащи на богати синове."

5. "Сватбата е за дъщерята и бащата. Майките се обличат и се мъчат да се докарат с няколко години по-млади. Но сватбата е за бащата и дъщерята. На този ден бащата дава сърцето си."

6. "В момента, в който един мъж осъзнава, че баща му е бил прав, обикновено вече има син, който смята, че баща му греши."

7. "Много мъже са пожелавали да имат толкова сила, че да могат да скъсат телефонен указател с голи ръце. Особено ако имат дъщеря в тийнейджърска възраст."

8. "Ако искате да имате добра жена, оженете се за такава, която е била добра дъщеря."

9. "Баща ми ми даде най-хубавия подарък, който можеше да ми даде - вярваше ми."

10. "За един баща, който остарява, няма нищо по-мило от дъщеря му."

11. "Баща ми ме окуражи да напусна работата си и да преследвам живота, който живея в момента. Той се вълнуваше заедно с мен. Той беше първият човек, който ми каза, че мога да се справя. Аз съм на 30 години и все още намирам огромна сила у баща си."

12. "Не мога да се сетя за по-голяма нужда в живота на едно дете от нуждата от бащина подкрепа."

13. "Бащи, правете всичко, което е необходимо, за да защитавате жена си и децата си."

14. "Да гледаш как гаджето на дъщеря ти идва да я вземе за среща, е все едно да подаваш цигулка Страдивариус за 1 милион долара на горила."

Сподели във:
Още от