Лейн Макрей от La Bouche: В Европа винаги се чувстваме като у дома си
Автор: div.bg 31.05.2016, 10:05
Лейн Макрей от La Bouche: В Европа винаги се чувстваме като у дома си
Разговор по повод петото издание на "Обичам 90-те"

След броени дни, на 11 юни в Зимния дворец в София, ще се проведете петото издание на музикалното събитие "Обичам 90-те". По този повод публикуваме интервю с Лейн Макрей от La Bouche, които ще видим и чуем на живо, заедно със C-Block, Fun Factory и Culture Beat.

Припомняме ви да се включите в играта ни, която ви дава възможност да спечелите двойна покана за "Обичам 90-те". ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ИГРАТА ТУК!

Радваме се, че благодарение на "Обичам 90-те" ще имаме удоволствието да ви чуем отново на българска сцена. Идвате за трети път в България. Какво е различното този път?

Ние също се вълнуваме от нашето участие на петото юбилейно издание на "Обичам 90-те" и нямаме търпение да се срещнем отново с българските ни фенове. В предстоящото ни участие ще изпълним както хитовете ни от 90-те, така и няколко нови парчета на La Bouche. По време на престоя си в България ще снимаме и клип с моя приятел B.G., the Prince of Rap, така че ще имам възможността да прекарам няколко дни във вашата красива страна.

Идвали сте многократно в България. Има ли ли сте интересни преживявания по време на вашия престой?

Винаги сме оставали много доволни. Нещото, което винаги ни е впечатлявало, е топлината и милото отношение, което срещаме всеки път, както от домакините ни, така и от феновете ни.

В текстовете на повечето от хитовете ви през 90-те се пее за любов. Бихте ли ни споделили нещо от вашата лична история?

Ха-ха, да, така е, любовта винаги е присъствала в нашите парчета. Няма как да бъде по друг начин. Ако трябва да споделя нещо лично за себе си, мога само да кажа, че през живота си съм имал както мигове на голямо щастие, така и трудни моменти. Днес съм щастливо влюбен и вярвам, че ми предстоят още много хубави моменти.

Каква е тайната на вашия успех? Как успявате да останете разпознаваеми за публиката вече повече от 20 години?

Не съм убеден, че има тайна за постигане на успех. Моето лично мнение е, че за да може да се наречеш успял изпълнител, трябва да имаш запомнящи се парчета и да останеш земен и смирен през цялато време на сцената и извън нея. Мисля също така, че успехът означава различно нещо за различните хора. За мен най-важното е да мога да споделя дарбата си с другите. Няма никакво значение дали това е публика от 30 или от 200 000 души. Важното е преживяването и за двете страни да бъде положително.

Знаем, че сте автор на текстове на песни. Вие ли пишехте повечето от текстовете на La Bouche?

Всички хитове на La Bouche са написани от мен и Мелани.

1716357

Каква е историята зад името на групата? Как го избрахте? Френска дума за име на немска банда...

Нашият продуцент Франк Фариан беше предложил да наречем групата устата, защото и аз, и Мелани непрексънато имахме какво още да кажем, когато дискутирахме звученето на групата, записите в студио, текстовете – изобщо винаги водехме разгорещен диалог по време на криейтив процеса, докато създавахме песните си. Ние, естествено, казахме, че не искаме да се наречем "The Mouth" и тогава на Франк му хрумна да използваме френската дума за уста - la bouche. Предложението му моментално грабна и двама ни и така се роди La Bouche.

Планирали ли сте издаването на нов соло албум след успеха на последния ви проект "Naked Songs In The Key Of Love"?

Истината е, че в момента работя върху нов албум. Остават ми няколко финални щриха и скоро ще може да бъде пуснат на пазара.

Какво е мнението ви за музиката на 21 век и какъв професионален съвет бихте дали на младите изпълнители, чиято кариера тепърва започва?

Светът на музиката винаги се развива. Всичко е много динамично и промените са ежедневие. Непрекъснатите промени са хубаво нещо, защото това значи, че се движим напред, а не тъпчем на едно и също място. Що се отнася до младите изпълнители, бих ги посъветвал преди всичко добре да познават творчеството на големите имена в жанра, в който се изявяват. Слушайте направеното от хората преди вас и черпете вдъхновение от тях!

Как си почивате през свободното си време?

Свободно време - ха-ха. Сигурно се шегувате, нямам такова.

Коя е страната, в която имате най-много участия през последните години и кои са най-заклeтите фенове на 90-те?

Страните в Европа винаги са ни били най-големите фенове, така че не бих могъл да посоча една конкретна страна. Навсякъде сме имали страхотни концерти и прекрасна публика, както през 90-те, така и днес. Феновете в Европа формират една от най-вдъхновяващата и зареждаща ни с ентусиазъм публика. Навсякъде се чувстваме като у дома си, заобиколени от приятели.

Какво ви очаква след участието ви на "Обичам 90-те" на 11 юни в Зимния дворец в София?

След София имаме участия в Германия, Дания, Доха и Русия.

Сподели във:
Още от Интервю