NASA публикува план, очертаващ следващите стъпки в пътуването до Марс
Автор: div.bg 13.04.2018, 11:04
NASA публикува план, очертаващ следващите стъпки в пътуването до Марс
Една идея по-близо до пътуване към Марс

В четвъртък агенцията публикува подробен план в своя доклад "Пътуване до Марс на НАСА: следващи стъпки в изследването на космоса".

"НАСА е по-близо до изпращането на американски астронавти на Марс, отколкото няког досега в нашата история", каза администраторът на НАСА Чарлз Болден. "Днес публикуваме допълнителни подробности за нашето пътуване към плана Марс и как хармонизираме цялата ни работа в подкрепа на тази цел. През следващите седмици очаквам да продължим да обсъждаме подробностите за нашия план с членовете на Конгреса, както и с нашите търговски и международни партньори, много от които ще присъстват на Международния астронавтически конгрес следващата седмица. "

2049139NASA

Планът може да бъде прочетен онлайн на адрес:

http://go.nasa.gov/1VHDXxg

Пътуването до Марс преминава през три етапа, всеки с нарастващи предизвикателства. НАСА се справя с тези предизвикателства, като развива и демонстрира способности в поетапни стъпки:

Разузнаването на Земята е насочено към изследвания на Международната космическа станция . От тази лаборатория за микрокредитиране от световна класа се тестват технологии и бележим напредък в изследванията на човешкото здраве и постиженията, които ще позволят по-далечни космически мисии.

В областта на доказване , НАСА ще се научи да извършва сложни операции в дълбока пространствена среда, което позволява на екипажите да се завърнат на Земята в рамките на няколко дни. Основната дейност в цилиндричното пространство - обемът на пространството около Луната, съдържащ множество възможни стабилни орбити за постепенно спиране на космическите мисии в бъдеще - НАСА ще развива и валидира способностите, необходими на хората да живеят и работят на разстояние далеч далеч от нашата планета, на Марс.

2049137

Независимите дейности на Земята се основават на това, което научаваме на космическата станция и в дълбокото пространство, за да напрвим възможни човешките мисии в близост до Марс, вероятно до орбитата ниско до Марс или една от марсианските луни и накрая на повърхността на Марс. Бъдещите мисии на Марс ще представляват съвместни усилия между НАСА и нейните партньори - глобално постижение, което отбелязва прехода в разширяването на човечеството, докато отиваме на Марс, за да търсим потенциала за устойчив живот извън Земята.

"Стратегията на НАСА свързва дейности в близко бъдеще и развитие на способностите за пътуване до Марс и бъдеще за устойчиво човешко присъствие в дълбокото пространство", заяви Уилям Герстенмайер, асоцииран администратор за изследване и операции при човешките ресурси в централата на НАСА. "Тази стратегия е насочена към постигане на хоризонтни цели, като същевременно осигурява ползи в близко бъдеще и определя гъвкава архитектура, която може да приспособи бюджетните промени, политическите приоритети, новите научни открития, технологичните постижения и развиващите се партньорства".

НАСА очертава нова територия и ние ще се адаптираме към нови научни открития и нови възможности. Настоящите усилия на НАСА са насочени към части от архитектурата, за които знаем, че са необходими. Успоредно с това продължава да усъвършенства развиващата се архитектура за възможностите, които изискват допълнително разследване. Тези усилия ще определят следващите две десетилетия по пътя към Марс.

Сподели във:
Още от Забавно