Най-опасните заведения по света и у нас

13.03.2015, 09:37

Коя е българската следа в списъка

   
 
Най-опасните заведения по света и у нас

Инстинктът за самосъхранение вероятно е липсвал у хората, които са посещавали местата, с които ще ви запознаем в този материал. Всеки е попадал в барове, от които е гледал да се измъкне колкото може по-бързо – жив и по възможност здрав. Предстои да ви запознаем с някои от най-опасните заведения в света –едни от тях съществуват и днес, а от други е останал само споменът. Споменът за кърви, винкели и още нещо...

The Flying Shuttle

1481130

Всеки, който е посещавал българското Черноморие, е наясно колко обичат да пият англичаните и колко бездарни са в това отношение. Въпреки това пъб културата в Англия е част от бита на всеки самоуважаващ се англичанин. "The Flying Shuttle" в Болтън е било едно от най-опасните заведения не само в Кралството, но и в света. Персоналът оставал да работи и след работно време, тъй като служителите се страхували да отказват питиета на пияните и агресивни клиенти. След множество подадени сигнали, полицията най-после затворила заведението, а редовните гости на "Летящата совалка" нахлули вътре, разграбили всички мебели и кофи за боклук и ги запалили.

The Elbow Room

1481133

Какво друго биха могли да правят жителите на Аляска по време на дългите студени зими, освен да пият. "The Elbow Room" е бар в малкото градче Уналяска – място за употреба на алкохол и юмруци. Поради отдалеченото разположение на града и недостига на женска плът, "Стаята", както наричат местните това заведение, е истински кошмар за всеки нормален човек. Дори наетите бивши тексаски рейнджъри често едва успяват да наложат ред и да предотвратят всички масови пиянски боеве в "The Elbow Room".

Terminal Bar

1481159

Всички сме виждали блясъка на Ню Йорк – кой на живо, кой по телевизията. През 70-те и 80-те години обаче, фасадата на един от най-населените квартали в Ню Йорк, Манхатън, е имала съвсем друг облик. Частите на града, в които сега наблюдаваме високи, лъскави сгради, тогава са били средище на сутеньори, сводници и проститутки, а в центъра на всичко това е бил "Bar Terminal". Посещаван предимно от чернокожи, барът бил ежедневно навестяван от полицията, за да въдворява ред.

"Дупката" в Перник

Когато става въпрос за опасни заведения, няма как да не споменем гр. Перник, който в миналото съвсем закономерно си е извоювал славата на един от най-негостоприемните градове в България и по света. Въпреки че днес градът няма много общо с преди, ще споменем едно от митичните заведения там, което е било популярно през 70-те и 80-те с масовите прояви на грубост на негова територия. "Дупката" в Перник е една от първите дискотеки в града. Посетителите се събирали на махали и превръщали заведението в ринг на масов побой. И до днес съвременниците на "Дупката" потръпват щом си спомнят за летящите в пространството винкели.

The Ploughman

1481132

Ливърпулският пъб е на челно място в полицейските списъци на Англия заради високата степен на интензивно насилие в него – барът служи за сборен пункт на местните наркодилъри. Въпреки непрестанните боеве и убийства в "The Ploughman", собствениците отричат заведението да има връзка с гангстерския свят. Полицията обаче твърди, че на горния етаж на пъб-а се складират оръжия и наркотици.

PJ’s Cocktail Bar

1481129

Връщаме се обратно в Ню Йорк, само за да разберем, че колкото и модерен да е днес, в града все още има меко казано опасни заведения. PJ’s Cocktail Bar в квартала Харлем е свърталище на най-долнопробната измет и утайка на населението на града. В миналото заведението било затворено, тъй като обслужвало непълнолетни клиенти, а от 2010 г. насам там са станали множество побои и няколко стрелби. Това място застрашава живота ви, дори само ако преминавате по тротоара пред входа му.

St. Halier Tavern

1481131

Темата ни продължава с още едно заведение в Англия. Кръчмата "St. Halier Tavern" се намирала в предградията на Лондон и представлявала мрачна тухлена постройка, където напълно безплатно можело да получите пълен набор от телесни повреди. Мястото било открито през 1936 г. и бързо се превърнало в свърталище на организираната престъпност. През 90-те ситуацията излязла извън релси и в "Таверната" се случили няколко убийства. През 1994 г. две хулиганчета застреляли мъж, който стоял в двора на кръчмата, а после опитали да прережат гърлото му пред множество свидетели.

Денс клуб "Брик", гр. Червен бряг


В сърцето на българския град Червен бряг легендите разказват за място под земята, което местните жители наричали "Ибрик". Северозападният регион на балканската държава е известен със своята грубост и ексцентричност. Именно там бил домът на дискотека "Брик". Истории на очевидци потвърждават твърденията, че това е едно от най-опасните заведения в света – в "Ибрик" се организирали нелегални гонки на намазано с олио прасе, за което се е обявявала награда под формата на бутилка алкохол. Разположено близо до р. Искър, в заведението често можело да се видят рибари, заедно с въдиците и улова си. Очевидци разказват за полицейско лице, което влязло в подземната дискотека с кон, но случаят бързо бил потулен.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ