Без кафе не мога

Мирише на кафе

   
 
Без кафе не мога

Сутрин или обяд, очите не са отворени, а леко открехнати. Ръцете търсят чашата, ноздрите се разтварят. Мирише на кафе. Така започват дните на почти всички кофеинозависими. Оказва се, че именно миризмата, а не вкусът на кафето, е това, което ни пристрастява.  Напук на купищата изследвания за вредата от кафето, представяме неговите полезни свойства.

Кафето стимулира мозъка

1765174

Изследване сред мъже и жени показва, че хората, които консумират кафе, страдат 40% по-малко от ракови заболявания.

Кафето забавя стареенето

1765178

Умерената консумация на кафе поддържа нормалния обмен на веществата , това забавя стареенето на невроните ни и същевременно помага на мозъка да работи нормално, а дори и да помни повече и по-дълго.

Кафето ни прочиства

1765177

Освен, че е неизменна компания на всяка сочна клюка, кафето прочиства не само душата, но и телата ни. Доказани са антиоксидантните свойства на напитката, произхождаща от арабските страни. Кофеинът предизвиква учестено уриниране и може да доведе дотам, че да загубите повече течности, отколкото сте приели. Затова с всяка чаша кафе, изпивайте и поне една чаша вода.

Кафето ни разкрасява

1765170

Една от често срещаните съставки на разкрасителните помади е кафето. Особено благотворен е ефектът му в борбата с целулита. Господата не са запознати с този проблем, но със сигурност може да помогнете на гаджето да изглежда по-добре и с по-хубава кожа като й подарите крем, съдържащ кафе и дори й помогнете да го нанесе. Би било забавно. Вие също можете да използвате отвара от кафе за кожата си на плажа като по този начин ще се радвате на дълъг и наситен тен.

Кафето увеличава желанията

1765172

Ароматната напитка е абсолютно натурален афродизиак. Изследванията сочат, че кофеинът стимулира сексуалното възбуждане, като увеличава и продължителността на половия акт.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ