50 Cent
Роден на 06 юли 1975 в Ню Йорк , рапър
Сподели във:
2003 Издава първия си и най-успешен албум "Get Rich Or Die Tryin'"
2003 Става най-продаваният изпълнител на годината
2008 Обявен е от Форбс за най-печелившия рапър на годината

Биография:

Къртис Джеймс Джаксън III, по-известен като 50 Cent, е роден на 6 юли 1975 г. в Ню Йорк Сити, САЩ. Израства без баща, отгледан е от майка си Сабрина, която го ражда на 15-годишна възраст. Когато Джаксън е на 8 години, майка му е убита. Някой слага наркотици в питието ѝ, след това я оставят в апартамента ѝ, пускат газта и затварят прозорците. След смъртта на майка си Джаксън отива да живее при баба си и дядо си с осемте си лели и чичовци. Не му казват как е починала майка му.

Джаксън започва да се боксира, когато е на 11 години. На 12 започва да продава наркотици. Носи оръжие в училище. Когато е в десети клас металният детектор в гимназията, която посещава, засича оръжието. Откриват, че носи и наркотици и го арестуват.

През 1994 г. отново е арестуван, докато се опитва да продаде кокаин на полицай под прикритие.

Само след три седмици пак е арестуван, след като полицията намира в дома му хероин, кокаин и оръжие. Осъден е на три до девет години затвор, но излежава шест месеца в затворнически лагер, където взима и диплома за завършено образование. Джаксън твърди, че той никога не е употребявал кокаин, само го е продавал. Започва да се нарича 50 Cent като знак на промяна – идва от Келвин Мартин – обирджия от Бруклин през 80-те, познат като 50 Cent. Джаксън приема този псевдоним, защото до голяма степен се оприличава на него.

Професионална кариера:

Няколко ди джея се заемат да издадат 2 сборни диска с миксове на 50 Cent още преди той да е подписал договор с музикална компания. Първият му хит е "How To Rob An Industry Nigga" и оттогава е в непрекъснати конфликти с контрабандисти, гангстери и други рап изпълнители, като дори се стига до физическа разправа. През 1999 г. албумът му "Power of the Dollar" става жертва на контрабанда и Columbia така и не го издават. Три дни преди снимките на клипа "Thug Love" (с Destiny's Child) 50 Cent е прострелян три пъти. Два от куршумите го уцелват в главата, а третият минава през лицето му. Той винаги носи този куршум със себе си, за да му напомня за случилото се онази нощ. След този случай се разпада и договорът му с Columbia, които премахват ремикса, който 50 Cent прави за албума на Дженифър Лопес и който би могъл да го наложи в хип-хоп средите. Това обаче се променя, когато в едно радиопредаване Еминем казва, че 50 е неговият любим рапър и единственият, който прави нещо истинско. Още на следващия ден компаниите започват да се надпреварват кой да подпише договор с рапъра. 50 Cent подписва с компанията на Еминем – Shady/Aftermath. Еминем и Dr. Dre продуцират и издават първия му албум "Get Rich Or Die Tryin'". 50 Cent се превръща в най-продавания изпълнител за 2003 г. 900 000 копия от албума са продадени само през първата седмица след излизането му на пазара. От 2003 г. прави и няколко роли за киното, озвучава с гласа си видео игрите "50 Cent: Bulletproof" и "50 Cent: Blood on the Sand".

Още за 50 Cent:

Има син – Маркиз, който наричат с прякора 25 Cent.

Бил е боксьор.

Купил е имението Farmington от боксьора Майк Тайсън за 4,1 милиона долара. Имението има 52 стаи – 5 джакузита, 25 бани, 18 спални, асансьор, две билярдни зали, кино салон.

Любимият му актьор е Чарли Шийн.

Всяка година влиза в класацията на списание "Форбс" за най-богатите рапъри в света, като си оспорва челните места с колегите си Jay-Z и P.Diddy.

Филмография:

2005 The Simpsons: "Pranksta Rap"

2005 Get Rich or Die Tryin'

2006 Home of the Brave

2008 Righteous Kill

2009 Before I Self Destruct

2009 Streets of Blood

2009 Dead Man Running

2009 Spectacular Regret

2010 13

2010 The Dance

2010 The Ski Mask Way

2010 Twelve

Дискография:

Get Rich Or Die Tryin' (2003)

The Massacre (2005)

Curtis (2007)

Before I Self Destruct (2009)

Black Magic (2010)

Награди:

American Music Awards: (2003, 2005)
MTV Awards: In Da Club (2003)

Brit Awards (2004)
Billboard Music Awards: (2003) 
Juno Awards: 2004
Echo 2006

Сподели във:
Още от ГОЛЕМИТЕ МЪЖЕ
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.



Можете да отидете на Начална страница