Джеймс Хетфийлд
Роден на 03 авг. 1963 в Лос Анджелис , певец, китарист, фронтмен на Metallica
Сподели във:
1981 Участва в основаването на Metallica
1997 Жени се за Франческа, с която имат три деца

Биография:

Джеймс Алън Хетфийлд е роден на 3 август 1963 г. в Лос Анджелис, Калифорния в семейство на баща шофьор на камион и майка оперна певица. Двамата му родители са силно вярващи християни. Заради вярванията си, те упорито отказват употребата на каквито и да било лекарства, дори когато майка му се разболява от рак и умира още в тийнейджърските години на Хетфийлд. Джеймс е аутсайдер в училище. Като тийнейджър се запалва по музиката и свири с приятели в различни аматьорски банди.

Джеймс Хетфийлд сключва брак с Франческа през 1997 г. имат три деца и живеят в Калифорния.

Професионална кариера:

Хетфийлд се събира с Ларс Улрих, след като отговаря на обявата му във вестника, че търси с кого да свири. Заедно с басиста Клиф Бъртън и китариста Дейв Мъстейн (заместен по-късно от Кърк Хамет), основават хеви метъл бандата Metallica през 1981 г.

Хетфийлд първоначално няма намерение да бъде фронтмен на групата. През 1983 г., след като се местят във Сан Франциско, Metallica издават първия си албум "Kill ‘Em All". През 1986 г. умира басистът Клиф Бъртън. Неговото място е заето от Джейсън Нюстед, с който групата издава и най-успешните си албуми "And Justice for All" през 1998 г. и "Metallica" през 1991 г. До голяма степен заради силния и гневен глас на Хетфийлд, групата се превръща в една от най-добрите и известни траш метъл банди на всички времена.

През 2003 г., малко след издаването на албума на групата - "St. Anger", Джеймс Хетфийлд влиза в клиника за рехабилитация заради алкохолната и наркотичната си зависимост. През следващата година се появява и документалният филм за албума на групата и отношенията между членовете й - "Some Kind of Monster".

Още за Джеймс Хетфийлд:

Много добър ловец е.

Песента на Metallica - "The God That Failed" е посветена на майката на Хетфийлд, която умира от рак.

Съпругата му е от Аржентина.

Получил е изгаряния втора степен при инцидент с пиротехника по време на турне в Монреал през 1992 г.

Има английски, германски и ирландски корени в рода си.

 

Сподели във:
Още от ГОЛЕМИТЕ МЪЖЕ
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница