Ето какво да правиш през нощта, за да си в по-добра физическа форма

20.11.2021, 10:00

Не, не говорим за секс!

   
 
Ето какво да правиш през нощта, за да си в по-добра физическа форма

Всички предпочитаме да прекарваме вечерите си, излегнали се  на дивана с чаша бира в ръка или пък в леглото, гледайки мач или някой интересен филм. Но прекаленото застояване не води до нищо добро. Има далеч по-полезни дейности, които можеш да извършваш по това време на денонощието. И не само, че ще ти помогнат да постигнеш по-добра здравословна и физическа форма, но и ще те накарат да се почувстваш по-пълноценен.

Прави нощни упражнения

1877999

Те не се различават от тези, които би правил и през деня, но физическото натоварване преди сън ще ти помогне да заспиш по-лесно.

Приготви си обяда

1878002

Сигурно всеки ден в работата се чудиш какво да обядваш. Най-разумното решение е да приготвиш храната си от вкъщи, но не всяка сутрин имаш достатъчно време. Затова приготви храната от предната вечер и така ще си спестите повече време. Пък и домашно приготвената храна винаги е по-добър вариант от тази, която се предлага по заведенията и магазините.

Пий повече вода

1877992

Водата помага да прочистите организма си, затова приемането ѝ е от изключителна важност. Ако не искаш да се будиш през 5 минути, за да ходиш то тоалетната не пий водата точно преди лягане. Направи го около час преди това, за да се наспиш спокойно.

Увери се, че спалнята ти е достатъчно тъмна

1878005

При пълна тъмнина тялото ти произвежда мелатонин, който помага да се изгорят калории чрез създаване на кафява мастна тъкан. Колкото по-тъмна е стаята ти, толкова повече калории ще гориш, докато спиш.

Настройте подходящата температура

1878001

 

Резултат от проучване гласи, че хората, които спят на температура от 18 градуса по Целзий горят с около 7% повече калории от тези, при които температурата е 24 градуса.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ