Симпатичните издънки на татковците

19.02.2016, 14:45

Не го правят нарочно

   
 
Симпатичните издънки на татковците

Момиченце влиза с баща си в един магазин. След малко му казва: "Тате, хайде да си тръгваме, че ми е студено с тази пижама.".

Може би е време майките да спрем да се сърдим на татковците за дребните грешки, които правят при грижите за децата, но понякога просто не можем да се въздържим. Във всеки случай много по-добре би било да приемаме тези неща с усмивка, защото на практика те са си смешни (особено за околните).

Къде (по дяволите) са тези дрехи

Независимо колко време мъжът и жената живеят заедно, той никога не знае къде са дрехите му, какво остава за дрехите на детето. Само един баща може да облече на детето малка блуза, големи панталони, пижама вместо анцуг и да твърди с цената на живота си, че пижамата е анцуг и обратното.

Коя дреха за какво служи

Ако детето ви е момче, вероятността бащата да се справи в обличането му е много по-голяма. Ако е момиче, то ще му трябва няколкомесечен курс. Той откъде да знае човекът как се обува чорапогащник, как се закопчава пола или рокля и коя блуза с кой гащеризон върви.

Липсващи вещи в градината

В детската градина често се случва на някое дете да му липсват пантофите, якето, шапката, дори обувките. Това се дължи най-вече на факта, че преди вие да дойдете да вземете детето си от градината, е дошъл татко на друго дете, което има същото яке (шапка, обувки, пантофи, пижама и т.н.) като вашето и просто ги е разменил. Не е нарочно, просто така се е случило.

Не му е студено на детето, защо ще му слагаш шапка

Много е вероятно, ако таткото облича детето за излизане навън, или да го облече прекалено леко, така че да му е студено, или да го облече твърде много, така че да се изпоти. На всички ни е трудно да преценяваме дали на детето му е топло или студено, особено преди то да може да говори и само да си каже. Само да отбележим - фактът, че на вас, татковци, ви е топло и можете да се развявате по тениска и суитчър на 0 градуса, не значи, че това е ок за малките деца.

Защо тези дребни издънки на татковците трябва да се прощават лесно? Защото една от най-хубавите гледки на света е да наблюдаваш как баща общува и играе с детето си. В това няма нищо подредено, нищо идеално, но в същото време е съвършена картина.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ