Писмо от редактора: За идването на една пролет, но лястовичките са пингвини

На нас нищо не ни е като хората...

   
 
Писмо от редактора: За идването на една пролет, но лястовичките са пингвини

Тук няма поука, няма и голям смисъл... освен, ако не извадиш от контекста какви приятели и какви момичета трябва да си търсиш. 'Щото никой не се чука за латерна и добрите приятели не се срещат толкова, колкото се заслужават. (Филка, мерси за театъра и извинявай за кенефа).

Та, Здрасти

С Филип се запознахме случайно в един много горещ понеделник. Всъщност беше неделя вечерта, беше студено и после не отидохме на работа – и не излязохме от неговия бар....около 2 години (може и да са повече). И това продължава....

Там изпихме невъзможни количества алкохол, срещнахме се с хора (изключително странни, някои дори ни станаха приятели), които не бихме познавали и най-важното – Филип ни стана приятел. Ма, от тези, за които се сещаш веднага за белот, звъниш му веднага след семейството и просто така – 'щото ти е скучно.

И така, години на ужасен алкохолизъм и боренето на махмурлука със "сложи си капки за очи и ш'ти мине", Филип се срещна с едно момиче на име Поли.

Поли е ужасно стилна мацка (аз лично се консултирам с нея за всичко) и с ръка на сърцето мога да каже, че му спаси живота. А покрай неговия – и нашия. Просто така се бяхме "метнали на хорото", че спасение нямаше за нас... нито причастие в католическата църква (умишлено пиша с малка буква).

Поли ни хубавееше, дисциплинирано влезе в средата, като захапа единия и го издърпа към "Хижата"*. И все пак, допълни (в преносен и буквален смисъл) всичко, което на нас ни липсваше.

Та, Поли чака "Пролет", Филката и той чака, ама с водката от бара – старателно пуска по-голям корем от Поли, за да не се чувства надебеляла... ние си го познаваме това.

Та, ако тук има някаква поука, тя не е еквивалентна и не е клише. Има момичета, които макар да водят мъжа към "Хижата", стават едно със средата, в която той живее и такъв купон си правят, че е за завиждане! Който се е забъркал с мацка, която го кара да е друг – тъпо, брат! Търсете си такива!

* Хижата – апартаментът, в който се изнесоха, след като Филип години живееше на Орлов мост. Твърди, че е много близо до лифта на Витоша.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ