Свършвайте за здраве

26.07.2018, 17:00

Учени откриха връзка между здравето на мъжа и еякулацията

   
 
Свършвайте за здраве

Време е за малко наука. 

Постоянно чуваме, че учените открили това и учените открили онова, но в момента ще си говорим за истински важните неща в живота - как да намалим риска от развиване на рак на простатата.

И ето как: след десетгодишно проучване върху над 30,000 мъже, учени от Бостънския университет по обществено здраве откриха, че онези, които еякулират по-често, се радват на по-малък риск от рак на простатата.

2081330

Това е чудесна новина. Проучването установило, че мъжете на възраст между 20 и 29 години, които еякулират 21 пъти (или повече, дай боже!) на месец, имат 19% по-малка вероятност да бъдат диагностицирани с рак на простатата, отколкото тези, които еякулират по-рядко: между 4 и 7 пъти месечно (горките!). Мъжете от 40 до 49 години, които еякулират най-малко 21 пъти месечно, намаляват риска от развитие на рак на простатата с цели 22%.

Намирането на връзка между един феномен и друг фономен не е обяснение, ето защо са нужни повече изследвания, за да се разбере защо се получава така. За сега обаче се чувствайте свободни да продължавате да свършвате. 

2081328

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ