Трите задължителни въпроса, които трябва да зададеш на интервю за работа

16.03.2017, 12:00

Никога не ги пропускай!

   
 
Трите задължителни въпроса, които трябва да зададеш на интервю за работа

Работодателите често питат кандидатите дали имат някакви въпроси след като интервюто приключи. В повечето случаи казваме "Не”, но истината е, че има 3 задължителни за задаване въпроси, които ще ти помогнат много по-добре да възприемеш работата.

Попитай каква е корпоративната култура на фирмата

От отговора на този въпрос ще разбереш каква е емоционалната атмосфера сред служителите, също и какви са правилата, начина на работа, дори и поведението на различните работници. Поне отчасти ще ти бъде обяснено как стоят нещата с мотивацията, различните задачи. Така ще разбереш дали изобщо си заслужава да постъпиш в тази компания.

1877640

Какъв е типичният ден на един служител?

Това ще ти създаде представа как ще протича работният ти ден и с какви обстоятелства и отговорности ще трябва да се сблъскваш.  

Каква е следващата фаза на интервюто?

Този въпрос ще ти спести отчасти нервното чакане на обаждане от работодателя, защото ще знаеш какво да очакваш.

Ако кажат, че ще ти се обадят ги попитай в кой ден ще се случи това и по кое време. Колкото повече информация имаш, толкова по-добре ще се ориентираш в ситуацията и ще си подготвен за това, което предстои.

Накрая не забравяй да благодариш за отделеното време. В случай, че ти откажат работата, можеш да попиташ каква е причината, за да знаеш какво е нужно да усъвършенстваш в уменията, знанията и поведението си.

1877638

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ