Кола, по-евтина от билет за влака?

13.04.2018, 16:00

Мъж избра да си купи кола, вместо да пътува с влак

   
 
Кола, по-евтина от билет за влака?

За разлика от българското БДЖ, в Обединеното кралство билетите за влакове са напълно недостъпни - вие почти трябва да похарчите цялата си заплата и то говорим за зтамошна заплата, която определено надминава в пъти нашата, ако сте редовен ползвател на влак. Така че, един раздразнен пътник направи едно гениално решение: просто си купи кола.

Точно така, лондончанин Том Чърч купи кола, за да пътува до Бристол и обратно - само за едно пътуване - защото беше по-евтино от билет за влак. 27-годишният лондончанин иска да види приятел, но е билетите за влак били твърде скъпи. След това, след като видял други да се оплакват от същите влакове на Reddit, Том е вдъхновен да направи нещо различно.

Той купил кола втора употреба и платил за пътна такса, застраховка и бензин - всичко това само за едно пътуване - защото струваше по-малко от билет за иотиване и връщане- 218,10 паунда.

2049366

Колата струва само £ 80. Пътният данък е 81,38 паунда, застраховката за един ден е £ 20,43 и бензинът £ 25. Общо £ 206.81.

 Временните билети за връщане на влакове между Лондон и Бристол струват между £ 210 - £ 218.10.

 Том избрал да закупи автомобилът онлайн - 1997 Honda Civic с 135 000 мили на километража.

 Том, който е съосновател на сайта за кодове на ваучери " LatestDeals.co.uk", каза: "Идеята дойде, когато видях един мъж да сподели своя билетен билет в Reddit. Чувствах разочарованието му, защото исках да направя същото пътуване, за да видя приятел. - В края на пътуването все още имам кола. Вероятно ще я продам отново.Можете да си върнете неусвоения си пътнически данък, за да получите дори да получа печалба! Това е истинска изгодна сделка!''

Трябва да признаем- това е отличен план. Единственият недостатък, разбира се, е, че разваля една от великите радости на живота: да пийнете докато пътувате с влак.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ