Как да си спасиш парите от фалираща банка

29.11.2016, 15:45

Защото КТБ фалира, а по всичко личи че "социалистите" пак ще са на власт

   
 
Как да си спасиш парите от фалираща банка

Понеже имаме известни опасения, че няма да обесим комунистите, а отново ще ги сложим на власт (българинът си е такова едно странно животно), ще ти дадем най-добрите съвети, ако главоломно започнат да фалират банки. Малко финансова култура не пречи на никого, а напротив – много помага даже. Защото, както вероятно знаеш, на българина му е най-добре КТБ (кажи абревиатурата бързо).

1. Ако влизаш редовно в сайта на БНБ и този на твоята банка, няма да ти се налага да спасяваш парите си. Следи постоянно платежните, ако забележиш нещо тревожно, по-добре се посъветвай със счетоводител или тегли парите.

2. Ако банкоматът на твоята банка няма наличност и изобщо няма никакви хора по банките, това не означава винаги, че лиценза им с Visa и MasterCard е изтекъл. Опитайте да изтеглите от чужд банкомат.

3. Остави сметката отворена, ако си направил плащане или превод, а банката отива в кома и то не е стигнало където трябва. Ако сметката е отворена парите все още могат да бъдат върнати от застраховката на банката. Ако сметката е затворена – това няма да се случи.

4. Прехвърли парите в електронен портфейл. Това ще те спаси, защото парите ще се водят на същата банка, но вече ще бъдат на сметката на платежна система, която е длъжна да ти ги върне.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ