Новини от света на брадатите учени! Какво ново в БАН!

С радостно недоумение следим съвремената наука

   
 
Новини от света на брадатите учени! Какво ново в БАН!

В Българската академия на науките по презумция се разработват проекти с години, които много рядко имат някаква реална приложимост. Ние няма да дълбаем повече, защото сме повече шегаджии, отколкото журналисти (да, не се смей, така се водим). Та, ето какво ново в БАН.

От Института за изследване на населението и човека, заедно с колегите си от Института за изследване на обществата и знанието забелязаха, че във филма "Домът на мис Перигрин за чудати деца" има 1486 деца с проблеми с интеграцията. За сравнение в БАН всички учени имат проблем с интеграцията. Умозаключението е отнело на учените 8 месеца, което е най-бързото умозаключение от създаването на Академията.

***

От Института за гората (има такъв институт) вече четвърта година разсъждават върху народната мъдрост: "Който го е страх от вълци – да не влиза в гората". Те искат допълнително отпускане на средства, тъй като отпуснатите вече били изхарчени за заплати през тези 4 години.

***

От Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика преустановиха опитите с мишки, тъй като най-талантливите мишоци получиха стипендии от реномирани европейски лаборатории и заминаха – там отношението било по-хуманно.

***

От Института за изследване на изкуствата категорично обявиха, че изпотяването на Веско Маринов по време на концерт си е своеобразно изкуство.

***

От Институт по астрономия с Национална астрономическа обсерватория обявиха, че са открили планета, която наистина може да съществува. По традиция това се случва веднъж месечно, за да се пълни Facebook страницата на института.

***

В Кирило-методиевски научен център обявиха дневна доза за потребление на алкохол. Това е нужно тъй като някои учени започнали да се усещат, че от 20 години правят едно и също нещо.

***

Обединените патриоти предложиха заплатите на редовните учени в БАН да се заменят от патриотични лентички, защото в науката трябват патриоти, а не хора, които да ходят там за някакви си пари.

***

Български фармацевти предлагат на Институтите в ресор биомедицина и качество на живот да разработят хапче на въженце – за многократна употреба.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ