Най-честите 7 причини един мъж да остане сам за дълго време

12.08.2018, 10:00

Направо от дълбините на интернет

   
 
Най-честите 7 причини един мъж да остане сам за дълго време

Изследователи от кипърския университет в Никозия си поигра с отговорите на 13,429 човека в популярния сайт Reddit и успя да идентифицира най-често срещаните причини защо един мъж е останал сам за дълъг период от време. Това може би не е най-научният подход към проблема, но вие имате ли по-добра идея?

1. Кофти външен вид.

Разбира се, това е и най-очевидната причина според доста мъже. Стотици мъже се усещат така сякаш външният им вид не е достатъчно добър, за да си намерят партньор. И какво ако не сте Джордж Клуни? Определени личностни характеристики и маниери - като увереността и грижата за себе си - могат да компенсират. 

2. Ниско самочувствие.

Не е нужно да сте естествено уверен човек - просто трябва да накарате останалите да си мислят, че сте такъв. Коригирането на неща като поза, ходене и очен контакт са малки стъпки, които ще ви отведат далече. 

3. Недостатъчно усилие.

Едно е да не насилвате нещата, съвсем друго е дори да не се опитвате. Ако пък съвсем не полагаш никакви усилия да търсиш партьор и да се промениш в положителна насока, така че да станеш малко по-социално приемлив, това може да се изтълкува като като затвореност. 

e6683c72-a4a8-2c5c-e0c4-66d62593d12a

4. Искрена незаинтересованост.

Разбира се, много мъже споделят, че сами по избор. Самотата не е състояние, в което са изпаднали по принуда и от липса на алтернатива, ами е състояние, което те търсят поради предполагаемите предимства на един такъв начин на живот. 

5. Липса на умения за флирт.

Някои мъже споделят фрустрацията си по неспособността да разпознават сигнали и естествено това им пречи да флиртуват ефективно. Уменията да флиртуваш са социални умения и подобно на комуникативните умения, те могат да са въпрос на практика. Не се отказвайте.

6. Интровертност.

Често мисълта да приближиш някой привлекателен непознат може да е плашеща, особено ако си интроверт и си свикнал да си по-затворен в себе си. Някой път интровертите могат да изглеждат загадъчни и интересни, стига поведението им да е подкрепено от определена визия и дори от съответните социални умения. Но по дефиниция, за последните интровертът ще трябва да разчупи малко черупката си.

7. Скорошна раздяла.

Нормално е човек да бъде предпазлив в новите отношения след тежка раздяла, особено ако се е случила съвсем скоро. Но носейки това тегло с вас, никога няма да си позволите да се отворите за нови възможности и да продължите с живота си. Възстановяването от раздялата по правилния и адаптивен начин ще ви гарантира отварянето на нова глава в живота ви. 

5b4f522a-cfa7-04e6-f1d7-45381894ed71

Запознайте се с останалите причини тук.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ